Horor, ze kterého neusnete a pravdivý příběh o legendárním českém lyžaři

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Horor, ze kterého neusnete a pravdivý příběh o legendárním českém lyžaři
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • HBO Max dnes zveřejnilo další díl seriálu Sympatizant
  • Netflix nabídne dokument o životě neandrtálců
  • A v nabídce je také mysteriózní horor nebo nový seriál

Tento týden nás čeká státní svátek, a pokud se nechystáte na výlet, můžete jej strávit u televize. Netflix si pro tento týden přichystal velké množství novinek, které se táhnou napříč snad všemi žánry. Pokud dáte přednost HBO Max, pak je tu další díl Sympatizanta.

Sympatizant

Třetí díl špionážního thrilleru je od dnešního dne dostupný na HBO Max. Napůl vietnamský komunistický špion a napůl francouzský se ocitne na konci vietnamské války v Americe, kde i nadále vykonává dvojí špionáž. V tomto díle půjde o zabití Knedlíčka – dalšího uprchlíka, na kterého špion, který si říká Kapitán, hodil všechnu svoji práci, aby sám zůstal utajen. Jeho zabití ale vyvolá vzpomínky z výslechů, které musel dělat ještě ve Vietnamu.

Muž na vrcholu

Od čtvrtka můžete na Netflixu zhlédnout nový seriál, který vznikl podle knižní předlohy. V hlavní roli se představí Jeff Daniels jako realitní magnát Charlie Croker. Jeho nečekaný bankrot vede k tomu, že bude muset ubránit svoje impérium před těmi, kteří budou chtít na jeho pádu vydělat. Bude se tak muset postavit mnoha nepřátelům.

Muž na vrcholu

Tajemství neandrtálců

Netflix ve čtvrtek uvede dokumentární film, který se vám pokusí odhalit tajemství neandrtálců. Pořadem vás provede Patrick Steward, kterého znáte ze Star Treku, či X-Menů. Dokument ukáže, jaký byl vlastně život našich předků, kde po světě se pohybovali a jací vlastně byli. Neandrtálci byli vždy vykreslování jako primitivní jedinci, ale podle posledních nalezených artefaktů vše naznačuje tomu, že byli chytřejší, než si myslíme.

Poslední závod

Český snímek z roku 2022 dorazí ve středu na Netflix a máme se na co těšit. Drama podle skutečné události vás vezme do roku 1913, kdy tehdejší nejznámější lyžař Bohumil Hanč vyhrával domácí i zahraniční závody. Závodu na 50 kilometrů v Krkonoších se tehdy zúčastnil jako jediný Němec i Emerich Rath. Po prvním kole ale vypukla sněhová vánice a všichni závodníci se vzdali. Hanč zůstal na trati sám a po nějaké době jej našel právě Rath. Pro oba tak začal boj o život v mrazu a větru. Do všeho ještě vstupuje Hančův kamarád Václav Vrbata, který se přišel na závod podívat a jako jediní divák po vypuknutí vánice zůstal. Při závodu Hančovi daroval svůj kabát, aby neumrzl, sám se tak ale obětoval.

Barbarian

Horor z roku 2022 můžete na Netflixu vidět od čtvrtka a budete se bát. Tess přijede do domu, který si předem pronajala, aby zde strávila dvě noci. Jenže v domě už někdo bydlí – Keith. Pozve ji dál s tím, že v domě přespí. Osamělá žena a cizí muž v jednom domě predikuje v hororu jasnou věc – něco se stane. Jenže Keith nakonec není ten, koho by se měla obávat nejvíce. Hrozivá tajemství na ni čekají ve sklepě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze