Mrazivý dokument o vraždě, seriál podle skutečné události a experiment s vězni

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Mrazivý dokument o vraždě, seriál podle skutečné události a experiment s vězni
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí dokument o „poslušné“ dceři, která lhala všem okolo sebe
  • Můžete se také podívat na krimi seriál Antracit
  • S HBO Max zakončilo šestým dílem seriál Režim

Tento týden vyšlo na Netflixu několik dobrých dokumentů a seriálů. Pokud máte rádi napětí a záhady, pak se vám nabídka bude rozhodně líbit. HBO Max pak zakončilo satirický seriál Režim s Kate Winslet. Jaké novinky si tedy o víkendu pustit?

Co má Jennifer na svědomí

Dokumentární film o zabití rodičů Jennifer Pan, která celou situaci popisuje na policii. Ona byla doma, když ji rodiče zavraždili a zavolala na tísňovou linku, kde oznámila střelbu v jejich domě. Její matka byla zastřelena a otec zůstal ležet v kómatu. Jennifer je tak předvolána na policii, aby vypověděla vše, co v tu chvíli viděla a slyšela. Jenže při výpovědích si vymýšlí a detektivové tak musí počkat, než se muž probere z kómatu.

Odemčeno

Vazební věznice v Arkansasu má velmi přísná pravidla. Jsou zde zločinci, kteří čekají na soud nebo ti, kteří již byli odsouzeni a čekají na převoz do věznice. V cele jsou zavřeni 23 hodin denně a mezi jednotlivými vězni panuje buďto přátelství nebo nevraživost. Ředitel věznice se rozhodne udělat odvážný sociální experiment, čímž chce zjistit, kteří zločinci jsou schopni se chovat jako běžní lidé a kteří jsou nenapravitelní. Na šest týdnů tak otevře všem vězňům cely a z vězení zmizí dozorci. Už od prvního dne jsou ale vězni rozděleni na ty poslušné a na ty, kteří si to chtějí alespoň trochu užít.

Antracit

Antracit

Francouzský seriál vás zavede do Alp, kam se vydá Ida – dcera novináře, který zde zmizel beze stopy. Ona sama je velmi schopná v odhalování nejrůznějších informací za pomoci internetu, což ji značně usnadňuje pátrání. V místě ale dojde k dalšímu zmizení a postupně se tak otevře dávný nevyřešený případ místní sekty. Ta má na svědomí nejspíše několik brutálních vražd, a právě Idin otec na případu pracoval.

Režim

Poslední šestý díl uzavře rok v paláci kancléřky Vernahomové, která po smrti svého otce převzala stát na východě Evropy. Zemi ale dovedla k naprostému chaosu – lidé hladoví a povstalci se rozhodli převzít vládu. Vernhamová se svým poskokem Zubakem z paláce utekla a snaží se zemi opustit. To se ji ale nakonec nepodaří a vše skončí trochu jinak.

Sobík

Původně divadelní hra od Richarda Gadda, který ji napsal na základě vlastní zkušenosti a v seriálu si zahrál sám sebe. Pracuje v baru, kam jednou vejde žena, která nemá peníze a on ji nabídne zdarma šálek čaje. Žena se představí jako Martha a začne se na něj upínat, psát mu emaily a chodí za ním každý den a vykládá historky o tom, jak pracuje jako právnička. Richard následně zjistí, že se jedná o stalkerku, která má za sebou již kriminální minulost a bude se muset s touto ženou vypořádat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze