Americká policie začala rozdávat pokuty za nevhodné použití Starlinku

Americká policie začala rozdávat pokuty za nevhodné použití Starlinku
Fotografie: California Highway Patrol Antelope Valley
  • Jeden z řidičů přidělal anténu přímo na auto
  • Takto vyrazil na cestu
  • Neminula ho pokuta

Systém Starlink má za sebou testovací provoz a začíná se objevovat i mezi běžnými uživateli. Společně s tím se začínají objevovat i první problémy, některé dosti kuriózní. O jednom takovém informovala na Facebooku i kalifornská dálniční hlídka. Z přiložených fotografií je hned jasné, čím si řidič červené Toyoty Prius vysloužil zevrubnou kontrolu. Anténu o velikosti střední pizzy pro připojení k satelitům Starlinku totiž nainstaloval přímo na kapotu svého auta a v takovém stavu se pak vydal na cestu.

Starlink

Na otázku policisty, jestli mu konstrukce nebrání ve výhledu, řidič odpověděl: „Jen když odbočuje doprava.“. V podstatě se tak přiznal k porušení místních zákonů, které podobně jako u nás vyžadují nezacloněný výhled z vozidla. Obvykle se tím myslí na předměty pověšené na zpětném zrcátku nebo nevhodně umístěné navigace na čelním skle, ale i koncové zařízení Stralinku vysloužilo řidiči pokutu v blíže neupřesněné výši.


Sám Elon Musk při představování sytému uvedl, že ho jde jednoduše přidělat na auto a používat. Později své prohlášení mírnil tím, že Starlink je určený pro větší dopravní prostředky než osobní auta. Nicméně schválení pro použití Starlinku za pohybu ještě nebylo ukončeno.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze