Americký úřad nabízí oficiální návod, jak se připravit na zombie apokalypsu

Americký úřad nabízí oficiální návod, jak se připravit na zombie apokalypsu
Fotografie: Unsplash (Zorik D)
  • Kruciální je dostatek vody, potravin a léků
  • Vhod přijde i lepící páska, švýcarský nůž či důležité dokumenty

Americký Úřad pro kontrolu nemocí a jejich prevenci (neboli CDC) vyvěsil na svých stránkách návod, který nadchne všechny příznivce seriálů, her a filmů se zombie tématikou. V článku o tom, jak být připraven na zombie apokalypsu, se dozvíte postupy, které by vám měly zajistit přežití.

CDC konkrétně doporučuje, aby měli lidé připraven balíček pomoci. V případě potřeby je důležitý dostatek pitné vody (zhruba čtyři litry na osobu denně), zásobu trvanlivých potravin, léky, hygienické potřeby i dostatek oblečení. V seznamu samozřejmě nechybí ani důležité dokumenty, jako je pas, rodný list, řidičský průkaz, lékárnička pro případ akutního ošetření či věci, které se zkrátka hodí za každých okolností: lepící páska, baterie, rádio nebo švýcarský nůž. Úřad rovněž doporučuje mít v záloze plán, jak se v takovýchto případech budete chovat, respektive, kde se můžete ukrýt apod.

Ačkoliv v článku CDC explicitně zmiňuje zombies, je jasné, že se zmíněná doporučení vztahují i na další (mnohem pravděpodobnější) situace, jako jsou živelné pohromy. Více se dočtete přímo na blogu cdc.gov.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze