Apple natočí film podle kauzy Theranos. Do hlavní role obsadí Jennifer Lawrence

Apple natočí film podle kauzy Theranos. Do hlavní role obsadí Jennifer Lawrence
Fotografie: Luis Melendez, unsplash.com
  • Aféra firmy Theranos je jedním z největších skandálů v Silicon Valley
  • Startup sliboval až neuvěřitelné schopnosti analýzy krevních vzorků, slibům však nedostál
  • Ředitelka firmy tak zamířila z výsluní až na úplné dno

Soudní proces s ředitelkou firmy Theranos Elizabeth Holmesovou patří mezi nejsledovanější soudní pře v USA. Na začátku to přitom byl příběh plný úspěchu, jaký je pro Silicon Valley typický. Firma a její zakladatelka tvrdila, že mají technologie, které z kapky krve umí zjistit mnoho vážných nemocí, stravovacích problémů a dalších neduhů. To vše při odběru v domácích podmínkách a při analýze na dálku.

Něco takového by samozřejmě dramaticky změnilo péči o zdraví a medicínu obecně, a tak se investice jen hrnuly. Těsně před odhalením problémů se tržní hodnota Theranosu pohybovala kolem 9 miliard dolarů a Holmesová byla označována za nejmladší miliardářku, která jmění získala svým přičiněním. Pak byl ovšem odhalen spletitý systém lží a podvodů, který měl zakrýt fakt, že Theranos neumí o moc víc než obyčejná biochemická laboratoř. Soudní proces už se táhne několik měsíců a jen tak neskončí. V nejhorším případě hrozí Holmesové až 20 let za mřížemi.

Server theverge.com nyní informuje, že Apple chystá pro svou platformu film, ve kterém bude hrát hlavní roli Jennifer Lawrence. Konkurenční Hulu už připravuje hraný dokumentární seriál, kde se hlavní úlohy zhostí Amanda Seyfried.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze