Apple představil novinky ohledně chytré domácnosti a tvOS

Apple představil novinky ohledně chytré domácnosti a tvOS
Fotografie: Apple
  • Chytrý domov od Applu bude bezpečnější a jednodušší
  • Novinky se naučí i tvOS 14
  • Apple pracuje i na novém obsahu

Apple letošní WWDC pojal v komornějším duchu a před prázdným sálem. To však neznamená, že bychom byli o něco ochuzeni. Kromě nového iOS a macOS Big Sur to byly i zajímavé detaily týkající se chytré televize a chytré domácnosti tohoto výrobce.

Hlavním rysem má být jednoduchost, bezpečí a ještě těsnější propojení všech zařízení od Applu. HomeKit se například naučí spolupracovat i se zařízeními od konkurence, například od Amazonu nebo Googlu. Snadnější bude jak přidání nových zařízení, tak automatizace jejich používání, například co mají udělat při příchodu domů.

Apple HOme
Apple tu udělá za vás...

Chytré kamery zase mohou rozpoznávat obličeje a podle toho uzpůsobit způsob notifikace. Například reproduktor vám řekne, kdo stojí za dveřmi, anebo vám to rovnou ukáže televize. To v případě, že má tvOS 14, který Apple také představil.

Apple HOme
Sledujete televizi a zároveň návštěvníka u dveří.

Tím se pomalu dostáváme k novinkám v tomto operačním systému. Ten nově podporuje ovladače Xbox Elite 2 a Xbox Adaptive, takže si ještě lépe můžete vychutnat herní zábavu. A nemusí zůstat jen u pasivního sezení na gauči, tvOS 14 vám pomůže i s domácím cvičením a posilováním. Můžete zároveň například cvičit a sledovat zprávy díky podpoře funkce „picture in picture“, která je přístupná i pro AirPlay.

A co si v takové televizi sledovat? Apple představil ochutnávku nového obsahu pro službu Apple TV+. Novinkou bude zpracování Nadace (Foundation) od Isaaca Asimova.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze