Apple to zkouší znovu. Představil HomePod 2. generace, mnoho inovací však nečekejte

Apple to zkouší znovu. Představil HomePod 2. generace, mnoho inovací však nečekejte
Fotografie: Apple
  • Novinka je designem i výbavou velmi podobná původnímu HomePodu
  • I tentokrát je produkt určen k prodeji pouze na vybraných trzích

Kromě včerejšího představení opět o něco výkonnějších proprietárních čipsetů a nové generace vlajkového MacBooku Pro si Apple pro fanoušky přichystal také oznámení modernizovaného chytrého reproduktoru HomePod, jež proběhlo v tichosti formou tiskové zprávy dostupné na apple.com.

Jedná se o nástupce původního (velkého) HomePodu, který v podstatě nemáte šanci od první generace na první pohled rozeznat. Výrobce i tentokrát vsadil na dotykovou (podsvícenou) plošku a stylovou síťkovinu ve dvou barevných provedeních s označením „Midnight“ a „White“. Pod ní najdeme 4" woofer, jenž má obstarat střední a nižší frekvence, pětici tweeterů (ty obstarávají pro změnu vyšší frekvence), čtyři mikrofony, procesor S7 a nakonec i čip U1 zajišťující konektivitu ultrawideband či podporu standardů Dolby Atmos nebo technologie Spatial Audio. Samozřejmostí je integrace hlasové asistentky Siri, nechybí však ani podpora protokolu Matter v rámci ekosystému HomeKit.

Při bližším zkoumání lze zjistit, že je nový HomePod mírně menší (pouze však na výšku, šířka, respektive průměr „válce“ zůstává) a lehčí oproti první generaci, stejně tak má ve srovnání s předchůdcem o dva tweetery a dva mikrofony méně, což je překvapující zjištění. Původní model byl rovněž osazen čipsetem A8, který známe například z iPhonu 6, zatímco čip S7 najdeme u chytrých hodinek Apple Watch Series 7.

Zajímavou novinkou je však senzor pro měření teploty a vlhkosti v interiéru, což zvládá i menší HomePod mini. Dále neschází podpora Bluetooth 5.0 či Wi-Fi (802.11n).

Apple HomePod 2. generace

Nový HomePod bude i tentokrát oficiálně dostupný pouze na vybraných trzích, mezi nimiž najdeme například domácí USA, Austrálii, Kanadu, Čínu, Francii, Německo, Itálii, Japonsko, Španělsko a Velkou Británii, za cenu 299 amerických dolarů, tedy zhruba 8 tisíc korun včetně daně. Do prodeje zamíří již 3. února.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze