Avatar 2 během premiérového víkendu utržil 435 milionů dolarů

Avatar 2 během premiérového víkendu utržil 435 milionů dolarů
Fotografie: 20th Century Fox
  • Analytici se domnívali, že snímek vydělá alespoň 500 milionů dolarů
  • Film se umístil mezi tři nejvýdělečnější filmy uvedené během pandemie koronaviru
  • Podle režiséra Avatar 2 musí vydělat minimálně dvě miliardy dolarů

Avatar: The Way of Water během premiérového víkendu po celém světě vydělal 435 milionů dolarů (necelých 10 miliard korun). Z toho 134 milionů dolarů (3 miliardy korun) ve Spojených státech. Tyto tržby ale mírně zaostávají za očekáváním. Analytici se domnívali, že během úvodního víkendu snímek vydělá alespoň 500 milionů dolarů.

Režisér James Cameron by ale i tak měl slavit úspěch, protože se snímek umístil mezi tři nejvýdělečnější filmy uvedené během pandemie koronaviru. Analytici se domnívají, že největší návštěvnost snímek teprve čeká, a to během vánočních prázdnin. James Cameron uvedl, že Avatar: The Way of Water musí vydělat dvě miliardy dolarů, aby vyvážil náklady na natáčení. Společnost Disney přesný rozpočet a marketingové náklady nikdy nezveřejnila.


Filmy Avatar i Titanic v letech svých premiér také držely prvenství v tržbách z kin. Oba filmy se také hrály o týdny déle než většina ostatních snímků. „Očekáváme, že The Way of Water přinese silné prodeje během prázdnin. Úspěch filmu by měl být posouzen až po Novém roce, ale už teď víme, že film rezonuje mezi diváky po celém světě,“ uvedl pro reuters.com vedoucí distribuce ve společnosti Disney Tony Chambers.

Uvedení snímku Avatar: The Way of Water bylo několikrát odloženo, protože James Cameron a scénáristé vytvořili příběh, který se má vyprávět ve čtyřech dalších filmech. Třetí díl Avatara a část čtvrtého jsou již natočeny. Filmoví kritici chválili vizuální podívanou snímku a uvedli, že sledování filmu je úžasně pohlcující zážitek. Diváci na Rotten Tomatoes ohodnotili film na 93 %.

Kdo snímek stále neviděl, pojďme se podívat, co vás v kině čeká. Po událostech z prvního filmu Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldana) založili na Pandoře rodinu, ale poté, co se na tuto planetu lidé vrátí pomstít, jsou nuceni uprchnout z pralesa. Aby byli v bezpečí, musí se ukrýt v podmořském světě planety. Ve snímku opět uvidíme také Stephena Langa, Giovanniho Ribisi, Joela Davida Moorea, Dileepa Rao, CCH Pounder a Matta Geralda.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze