Avatar je prvním filmem, který celosvětově vydělal více než 2,9 miliardy dolarů

Avatar je prvním filmem, který celosvětově vydělal více než 2,9 miliardy dolarů
Fotografie: 20th Century Fox
  • Avatar vydělal více než 2,9 miliardy dolarů díky dvoutýdennímu opětovnému uvedení do kin po celém světě
  • Režisér se rozhodl remasterovaný snímek znovu uvést před prosincovou premiérou druhého dílu

Snímek Avatar režiséra Jamese Camerona se stal prvním filmem v historii, který celosvětově vydělal více než 2,9 miliardy dolarů (více než 72 miliard korun). Stalo se tak díky dvoutýdennímu opětovnému uvedení v kinech po celém světě. James Cameron se rozhodl remasterovanou verzi znovu uvést před prosincovou premiérou druhého dílu Avatar: The Way of Water.


Během dvou týdnů, kdy mohli fanoušci znovu vidět svůj oblíbený film v kinech, snímek v USA vydělal 18 milionů dolarů (448 milionů korun) a na zámořských trzích utržil 39 milionů dolarů (970 milionů korun). Díky tomu se celosvětový zisk zvýšil na 2,905 miliardy dolarů. Hned za Avatarem se s nejvíce vydělanými penězi umístily snímky Star Wars: Síla se probouzí, Avengers: Endgame a Spider-Man: Bez domova.


Podle collider.com pokračování s názvem Avatar: The Way of Water přijde do kin 16. prosince 2022. Současně s druhým dílem byl natáčen i díl třetí. Režisér také oznámil, že budou natočeny další dva díly. To znamená, že má Avatar během příštích deseti let hned několik šancí na to, překonat hranici 3 miliard dolarů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze