Blue Origin oznámil dalších šest cestujících, kteří se vydají na hranici vesmíru

Blue Origin oznámil dalších šest cestujících, kteří se vydají na hranici vesmíru
Fotografie: Blue Origin
  • Společnost zatím neuvedla datum startu
  • Blue Origin poprvé neoslovil žádnou slavnou osobnost, která by se letu zúčastnila
  • Na hranici vesmíru se poprvé vydá žena narozená v Mexiku a teprve druhý Brazilec

Společnost Blue Origin založená Jeffem Bezosem uvedla jména daších cestujících, kteří se vydají s raketou New Shepard na hranici vesmíru. Mise NS–21 zatím nemá stanovené datum a společnost ani neuvedla cenu za sedadlo. Mezi cestujícími je však osoba z neziskového programu Space for Humanity, který bude let sponzorovat.

V předchozích letech se Blue Origin vždy snažil mít mezi cestujícími slavnou osobnost, nyní však posádku tvoří pouze platící zákazníci a mezi nimi je i dle Blue Origin bývalý vesmírný letec a první žena narozená v Mexiku, která poletí do vesmíru. Členem posádky bude Evan Dick, který bude první osobou, která poletí s New Shepard dvakrát. Poprvé letěl při misi NS–19 v prosinci minulého roku. Další cestující je Katya Echazarreta, která se narodila v Guadalajaru v Mexiku. Po promoci byla necelé čtyři roky v laboratoři Jet Propulsion Laboratory NASA. Její místo v New Shepard sponzoruje nezisková organizace Space for Humanity.


Třetí sedadlo si zakoupil Hamish Harding, který je držitelem několika světových rekordů v letectví a žije ve Spojených arabských emirátech. Victor Correa Hespanha bude teprve druhým Brazilcem, který poletí do vesmíru a jeho místo je sponzorováno společností Crypto Space Agency. On sám se považuje za prvního kryptonauta na světě.

Páté místo obsadí Jaison Robinson, který založil firmu JJM Investments zabývající se prodejem nemovitostí a v roce 2009 se stal finalistou soutěže Survivor. Kromě toho hrál vodní pólo v národním týmu Spojených států. Posledním členem bude Victor Vescovo, který se v roce 2020 stal prvním člověkem, který se opakovaně potápěl do nejhlubšího místa v oceánu a také je prvním člověkem, který se potopil do nejhlubších míst ve všech pěti oceánech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze