Po několika dnech byla objevena druhá černá skříňka z havarovaného Boeingu 737-800

Po několika dnech byla objevena druhá černá skříňka z havarovaného Boeingu 737-800
Fotografie: unsplash.com
  • Všichni cestující, včetně členů posádky, při pádu zemřeli
  • Příčina havárie stále není známá
  • První černá skříňka byla nalezena ve středu

Na začátku minulého týdne jsme vás informovali o havárii letadla v horách v Čuangské autonomní oblasti Kuang-si. Na palubě Boeingu 737-800 společnosti China Eastern bylo 132 cestujících. Po šesti dnech od havárie byla nalezena druhá černá skříňka, která pomůže odhalit, jak ke katastrofě došlo.


Záchranné týmy několik dnů prohledávaly místo havárie a trosky letadla, zatímco lidé čekali na zprávy o svých příbuzných. Čínské úřady uvedly, že všech 123 cestujících a 9 členů posádky při pádu zemřelo. Správa civilního letectví v Číně (CAAC) uvedla, že pomocí testů DNA identifikovala 120 obětí, z toho bylo 114 cestujících a 6 členů posádky.

Pondělní havárie letadla Boeing 737-800 je nejhorší leteckou katastrofou, která se v Číně stala za posledních 10 let. Příčina havárie ještě nebyla odhalena. Záchranáři našli první černou skříňku ve středu. Ta obsahovala hlasové záznamy z pilotní kabiny. Podle cnn.com skříňka nalezená v sobotu obsahovala záznamy letových údajů.


Zástupce letové společnosti druhý den po nehodě uvedl, že letadlo vzlétlo a přibližně hodinu letělo bez komplikací. Pak začalo náhle padat a ztratilo spojení s pozemní letovou kontrolou. Předletová kontrola neukázala žádnou poruchu a všichni členové posádky byli zdraví a kvalifikovaní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze