Chris Hemsworth má genetickou predispozici k Alzheimerově chorobě

Chris Hemsworth má genetickou predispozici k Alzheimerově chorobě
Fotografie: Netflix
  • Hercova DNA obsahuje geny spojené se zvýšeným rizikem Alzheimerovy choroby zděděné od obou svých rodičů
  • Chris Hemsworth má 10krát vyšší šanci na rozvinutí nemoci
  • Rozhodl si dát od herectví na nějaký čas pauzu

Herec Chris Hemsworth, který se proslavil hlavně rolí severského boha hromu Thora, zjistil, že má výrazně vyšší riziko rozvoje Alzheimerovy choroby kvůli své genetické predispozici. Kvůli tomuto zjištění se rozhodl si dát od herectví na nějaký čas pauzu. Devětatřicetiletý australský herec se dozvěděl, že jeho DNA obsahuje geny spojené se zvýšeným rizikem Alzheimerovy choroby zděděné od obou rodičů. Testy, které tyto výsledky ukázaly, podstoupil v rámci natáčení dokumentárního seriálu pro Disney+ s názvem Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (Limitless With Chris Hemsworth).

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem z produkce National Geographic vezme diváky během šesti dílů na dobrodružnou cestu poznáním, během níž herec zjišťuje, jak „bojovat s časem“ a objevit plný potenciál lidského těla. Dokument Tělo nezná hranic vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a boří zažité představy o tom, co nám prodlouží a zlepší život. Všechny díly jsou k dispozici na Disney+.


Podle jeho slov tyto testy potvrdily jeho největší obavy. Herec patří mezi pouhá 2 až 3 % populace, u nichž je až 10krát vyšší šance na rozvinutí nemoci. „Neznamená to, že končím. Práce na dokumentu, ve kterém testuji své tělo a zkoumám způsoby, jak žít déle a zdravěji, ve mně ve skutečnosti něco vyvolala. To, co teď chci, je, dát si trochu volna. Pokud se podíváte na preventivní opatření k potlačení Alzheimerovy choroby, uvidíme, že to ovlivní celý náš život. Musíme se naučit více odpočívat, lépe zvládat stres, zdravě jíst a udržet se v kondici,“ uvedl Chris Hemsworth v rozhovoru pro vanityfair.com.

Chris Hemsworth se v rozhovoru také svěřil, že touto zákeřnou nemocí trpí jeho dědeček. Sám herec svého dědečka dlouho neviděl, ale ostatní členové rodiny ho pravidelně navštěvují. „Nejsem si jistý, jestli si vlastně něco pamatuje. Častokrát začne jen tak mluvit holandsky, což je jeho původní jazyk. Někdy mluví v holandštině, jindy v angličtině a občas se stane, že tyto jazyky plete dohromady,“ dodal herec.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze