Prototyp chytrých brýlí od Facebooku funguje jako diktafon vsazený do obrouček

Prototyp chytrých brýlí od Facebooku funguje jako diktafon vsazený do obrouček
Fotografie: Facebook
  • Facebook vyvíjí mnoho zajímavého hardwaru
  • Jedním z projektů jsou i chytré brýle
  • Únik návodu pro prototyp odhaluje netradiční kombinaci funkcí

Vedle toho, že Facebook provozuje sociální sítě a komunikační nástroje, vyvíjí i zajímavý hardware, který by k propojování lidí mohl sloužit v budoucnu. Mark Zuckerberg má vizi, že jednou internet nahradí všeobjímající metaverse. Ten by sice měl být přístupný i pomocí stávajících nástrojů, ale velkou roli v něm bude hrát virtuální a rozšířená realita.

Gemini

Z toho důvodu Facebook testuje i zajímavý hardware, který by to všechno měl umožnit. Jedním kouskem skládačky jsou i chytré brýle z projektu Aria, které se jmenují Gemini. Jejich manuál pro betatestery unikl na veřejnost, a tak se můžeme dozvědět nějaké zajímavé detaily. Brýle vypadají dost retro, to ale proto, aby jejich silné obroučky a nožičky zvládly pojmout veškerý hardware. Na rozdíl od Google Glass se vůbec nevěnují optické části, tedy alespoň ne v této fázi. Pohled na fyzická tlačítka a jejich popisky naopak naznačuje, se se bude spíš jednat o zařízení pro záznam zvuku. Jedno tlačítko slouží pro nahrávání, na které upozorní LED. Další knoflík naopak spouští soukromý mód. Zařízení se nabíjí z USB portu pomocí proprietární koncovky. Taktéž jej lze propojit s aplikací pro iOS.

Gemini

Jestli vám není jasné, k čemu by tento kříženec brýlí a diktafonu měl sloužit, nejste sami. Nepravděpodobnější je, že Facebook testuje jednotlivé složky odděleně a až podle výsledků pak tu či onu funkci zařadí do finálního výrobku. Kdy a jestli vůbec ho někdy uvidíme však není v současné době vůbec jasné.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze