ČR a další tři země EU chtějí rychlejší schválení vakcín proti COVID-19

ČR a další tři země EU chtějí rychlejší schválení vakcín proti COVID-19
Fotografie: unsplash.com
  • Premiér ČR a další tři lídři zemí EU napsali dopis předsedovi Evropské rady
  • Chtějí na videosummitu EU probrat co nejrychlejší schválení vakcín
  • K dnešnímu dni bylo v ČR naočkováno celkem 154 989 lidí

Česká tisková kancelář informovala o dopise, na kterém se podílel premiér ČR, Andrej Babiš, a další lídři tří zemí EU (Rakouska, Dánska a Řecka). Dopis byl určený Charlesi Michelovi, předsedovi Evropské rady.

Premiér na Twitteru uvedl, že on a další lídři napsali tento dopis, protože chtějí na videosummitu Evropské unie probrat co nejrychlejší schválení vakcín Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) a zrychlení produkce v Evropě.


Krom podpisu premiéra Babiše jsou podepsáni dánská premiérka Metter Frederiksenová, rakouský kancléř Sebastian Kurz a řecký premiér Kyriakos Mitsotakis. EMA oznámila, že obdržela žádost o podmínečnou registraci vakcíny proti COVID-19 od firmy AstraZeneca a Oxfordské univerzity a že ji tento měsíc urychleně posoudí. S vakcínou od AstraZeneca počítá i Česká republika.

V České republice začalo očkování proti koronaviru 27. prosince 2020. Podle informací Ministerstva zdravotnictví bylo podáno celkem 154 989 vakcín. Podle ministra zdravotnictví ČR, Jana Blatného, se má v lednu nechat očkovat 346 625 lidí, v únoru 271 600 lidí a v březnu 662 400 osob.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze