Letecká společnost Delta otestovala na palubě letadel internetové připojení Starlink

Letecká společnost Delta otestovala na palubě letadel internetové připojení Starlink
Fotografie: unsplash.com
  • Starlink od SpaceX dostal povolení od úřadu pro testování internetového připojení v letadlech
  • Zároveň však musí počkat na certifikaci zařízení do letadel
  • Generální ředitel Delta Air lines uvedl, že chce na palubě letadel rychlý a bezplatný internet

Generální ředitel Delta Air Lines Ed Bastian uvedl, že letecká společnost provedla průzkumné testy technologie Starlink od SpaceX. SpaceX posledních několik let buduje širokopásmý internet Starlink pomocí satelitů, které pravidelně vypouští na nízkou oběžnou dráhu Země. Elon Musk již dříve uvedl, že chce internet leteckým společnostem nabízet.

Ačkoliv internet v některých letadlech je k dispozici, je většinou pomalý a běžně je za něj potřeba uhradit poplatek. Firmy tak hledají řešení, jak mít lepší připojení bez vysokých nákladů. Podle wjs.com již dříve Ed Bastian, generální ředitel Delta Air, že internet na palubě letadel by měl být rychlý a bezplatný a v roce 2019 letecká společnost nabídla bezplatné připojení k Wi–Fi na několika vnitrostátních letech po dobu dvou týdnů.


Federální komunikační komise (FCC) udělila SpaceX povolení pro testování Starlinku v letadlech. Mezitím však musí Federální úřad pro letectví (FAA) certifikovat zařízení, která budou instalována v komerčních letadlech. Kromě povolení může Starlink zdržet i fakt, že letecké společnosti mají smlouvy s poskytovateli Wi–Fi na několik let a i oni se snaží zlepšit své služby. Delta aktuálně spolupracuje se společností Viasat, která má ve výstavbě tři velkokapacitní satelity.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze