Díky odolné fólii SolarGard se žádné okno jen tak neroztříští

Díky odolné fólii SolarGard se žádné okno jen tak neroztříští
  • SolarGard Armorcoat odolá mnohem lépe střelbě ze zbraně i velmi silným úderům či nárazům než tradiční tvrzené sklo
  • Stačí na sklo nanést speciální fólii a to tím získá zvýšenou odolnost proti roztříštění
  • Tato fólie se již nyní využívá u některých automobilů a v mnoha vládních budovách USA

Okna nalezneme všude kolem nás a často nás tento tenký a křehký kus skla dokonce i chrání. Bezpečnostní a neprůstřelná skla chrání tisíce obchodníků v USA, politiky a koneckonců i všechny řidiče automobilů. Rozhodně tedy není od věci i takovou obyčejnou věc, jako jsou okna, nadále vyvíjet a vylepšovat. Ne vždy se však hned musí vymýšlet zcela nový typ tvrzeného skla, jak dokazuje třeba společnost SolarGard, jejíž produkty nalezneme už nyní v některých automobilech a velkých vládních budovách v USA.

Ve své podstatě je řešení SolarGard Armorcoat pouze velice pevná bezpečnostní fólie, která ovšem podává skvělé výsledky. Ostatně i v přiloženém videu můžete vidět, jak dobře fólie zabraňuje roztříštění okna. Ani střelba z automatické zbraně a následné silné údery pažbou ji nepokořili.

SolarGard se tak hodí v mnoha krizových situacích, kdy se mohou stát střepy ze skla velice nebezpečnými. Na mysl přicházejí autonehody, různé bouře a živelné katastrofy nebo vloupání do domů a obchodů. Zákazníci si přitom mohou vybrat z deseti typů fólie, které se liší kupříkladu propustností světla či jeho odrazivostí.

Zdroje: mashable.com, solargard.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze