Disney v počtu předplatitelů předběhl Netflix

Disney v počtu předplatitelů předběhl Netflix
Fotografie: unsplash.com
  • Společnost má dohromady na všech svých platformách 221,1 milionů předplatitelů
  • Disney+ si předplatilo 14,4 milionů lidí
  • Netflix má v současné době 220,67 milionů platících diváků
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Společnost Disney oznámila, že k 2. červenci 2022 měla na všech svých streamovacích platformách 221,1 milionů předplatitelů. Díky tomu předbíhá Netflix a stává se jedničkou mezi streamovacími službami v počtu platících diváků.


Nejnovější službou společnosti je Disney+, které bylo před nedávnem představeno také v Česku. Za druhý kvartál si Disney+ předplatilo 14,4 milionů lidí. Tento počet překvapil i samotné analytiky společnosti. Toto číslo bylo daleko vyšší, než společnost čekala. Kromě Disney+ společnost vlastní streamovací platformu Hulu a sportovní streamovací službu ESPN+.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

V Americe Disney plánuje ještě v tomto roce spustit předplatné s reklamou za nižší poplatek. Předplatné bez reklam se naopak zdraží. Do dalších zemí by pak tato nabídka měla přijít během příštího roku. Vedení společnosti neočekává, že by růst cen předplatného měl zákazníky odradit.


Netflix ve druhém čtvrtletí tohoto roku ztratil téměř milion předplatitelů. Celkový počet tak klesl na 220,67 milionů platících diváků. „Výsledky podtrhují mé přesvědčení, že Disney je v jiné fázi růstu než Netflix. Stále existují miliony uživatelů, které můžeme získat, protože pokračujeme v expanzi na nové trhy a uvádíme nové a nové pořady,“ uvedl analytik společnosti PP Foresight Paolo Pescatore pro bbc.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze