Filmové klasiky, které neomrzí

To nejlepší z Disney+
Filmové klasiky, které neomrzí
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Seriály naše cesta s Disney+ za poznáním toho nejlepšího nekončí
  • V následujících týdnech se podíváme na nejlepší filmy, které tato streamovací platforma nabízí
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

V posledních dvou týdnech jsme se rozloučili se seriály velkou anketou. Nyní zamíříme do světa filmu. Podíváme se na ty nejlepší, které má Disney+ v nabídce. A začneme starými dobrými klasikami, které všichni dobře známe třeba už z dětství.

Armageddon

Americký katastrofický film, který natočil režisér Michael Bay. Na scénáři se podíleli Jonathan Hensleigh a J.J. Abrams. Premiéra snímku proběhla 30. června 1998. V hlavních rolích se představili Bruce Willis, Ben Affleck a Liv Tyler. Kromě tří hlavních rolí ve filmu hraje mnoho dalších skvělých herců, jako je například Billy Bob Thornton, Will Patton, Steve Buscemi, William Fichtner, Owen Wilson, Michael Clarke Duncan a další. Snímek celosvětově utržil více než půl miliardy dolarů.

NASA zjistí, že Země je v ohrožení. Za 18 dní na ni dopadne asteroid o velikosti Texasu a dojde ke zničení celé planety. NASA okamžitě začne pracovat na tajném programu na záchranu Země. Musí vybrat skupinu astronautů, kteří se k asteroidu vypraví, vyvrtají do něj díru a vloží do ní jaderné nálože, které asteroid zničí tím, že se rozlomí na dvě půlky a ty naši planetu obletí. Na tuto práci se ale hodí pouze jediný člověk – naftař Harry S. Stamper (Bruce Willis). Ten s misí souhlasí, ale má jednu podmínku – poletí do vesmíru se svým týmem.

Celý tým musí projít výcvikem astronautů, na který má pouze 12 dní. Poté jsou ve dvou raketoplánech vysláni do vesmíru. Jejich cesta ale nebude zdaleka jednoduchá. Jejich mise je nakonec úspěšná a všichni přeživší se vracejí zpět na Zemi.

Zajímavosti

  • Snímek se natáčel na mnoha místech v USA, ale i na dalších lokacích. Za zmínku stojí Čína, Indie, Francie a Turecko. Povrch asteroidu tvůrci natáčeli v Jižní Dakotě.
  • Na začátku filmu, kdy na ropné plošině vytryskne ropa, se Harry S. Stamper uhodil do hlavy trubkou. Tuto scénu za něj natáčel doublér a málem ho rána zabila.

Nejenom katastrofický film, ale také velmi romantický. Scéna, kdy Ben Affleck zpívá na rozloučenou písničku Liv Tyler je jedna z nejromantičtějších vůbec. Všichni víme, že se jedná i o sci-fi, ale přesto mám tento film velmi ráda. Navíc je plný vtipných hlášek, takže si chvílemi pobrečíte a chvílemi se zase budete smát. Prostě ideální film pro každou příležitost.

Božský Bruce (Bruce Almighty)

Božský Bruce je americká komedie, kterou natočil režisér Tom Shadyac. Scénář napsali Steve Koren a Mark O'Keefe. V hlavních rolích se představili Jim Carrey, Jennifer Aniston a Morgan Freeman. Snímek měl premiéru 23. května 2003 a stal se velmi oblíbeným mezi diváky i kritiky.

Bruce Nolan (Jim Carrey) je televizní reportér. Svoji práci ale nesnáší. Podle něj dělá jen směšné zprávy, chtěl by ale hlásit něco pořádného. To není všechno, pohádá se s přítelkyní, z práce ho nakonec vyhodí... Má pocit, že je proti němu celý svět. Z veškerého neštěstí viní Boha. Jednoho dne dostane vzkaz s nabídkou na práci. Když dorazí na místo, které bylo uvedeno ve vzkazu, najde pouze prázdnou budovu a uvnitř muže, který uklízí. Muž se mu představí jako Bůh (Morgan Freeman). Bůh mu oznámí, že ho už jeho práce unavuje a veškeré jeho schopnosti mu přenechá.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Bruce tomu ze začátku nechce uvěřit, když se mu ale splní pár přání, začne schopností zneužívat. Dojde až do bodu, kdy se s ním kvůli jeho namyšlenosti rozejde přítelkyně. V tu chvíli si uvědomí následky svého chování a chce veškerou moc vrátit zpět Bohovi.

Zajímavosti

  • Nenechte si ujít závěrečné titulky, během kterých běží vtipný sestřih nepovedených scén.
  • Mezi kandidáty na Boha byli také Robert De Niro či Jack Nicholson.

Komedie s Jimem Carreym patří mezi mé oblíbené. Božský Bruce je skvělý a rozhodně se u něj nebudete nudit. Kromě Jima Carreyho se ve filmu objevuje další spousta skvělých herců. Věřím, že tento snímek všichni alespoň jednou viděli, ale pokud ne, tak velice doporučuji.

Střihoruký Edward (Edward Scissorhands)

Americký fantasy snímek Střihoruký Edward měl premiéru 7. prosince 1990. Snímek natočil jeden z nejlepších režisérů Tim Burton. Scénář napsala Caroline Thompson a hlavní roli ztvárnil Johny Depp. Dále ve snímku hrají Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall, Kathy Baker, Vincent Price a Alan Arkin.

Příběh nás zavede do života muže jménem Edward (Johnny Depp), který je spíše umělý než živý. Navíc má místo rukou nůžky, a to ho velmi trápí. Edwarda najde starší žena Peggy ve velikém opuštěném domě, kde žije. Opuštěného Edwarda se rozhodne vzít s sebou domů. S jejím manželem a synem se skamarádí. Postupem času se však zamiluje do její dcery Kim (Winona Ryder).

Většina sousedů je z Edwarda nadšená. To, co dokáže, by mu mohl závidět nejeden zahradník i kadeřník. Bohužel všichni lidé nejsou hodní a někteří se snaží Edwarda zneužít. Po sérii nešťastných událostí pomůže Kim Edwardovi tajně z města utéct. Ostatním ale namluví, že umřel. Edward ale nemůže umřít, je umělý a nemůže zestárnout. Je tedy odsouzený k nekonečnému životu v osamění.

Zajímavosti

  • Původně se měl v hlavní roli objevit Tom Cruise. Ten měl ale několik podmínek, které se Timu Burtonovi nelíbily, a tak do role obsadil Johnnyho Deppa.
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval tak, že sledoval komedie s Charliem Chaplinem.
  • Hlavní hrdina řekne během filmu pouze 169 slov.

Už to bude 32 let, co Johnny Depp všem ukázal, že je herecký chameleon a mistr převleků. Nedokážu si na jeho místě představit snad nikoho jiného. Tim Burton z na první pohled děsivého filmu udělal emotivní a romantický snímek s dávkou dramatu, napětí, ale i humoru. Věřím, že dnešní dospívající lidé už tento snímek neocení, ale jiné generace si ho velmi oblíbily.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze