Game Boy s Androidem? Nová mobilní konzole oživuje retro design

Game Boy s Androidem? Nová mobilní konzole oživuje retro design
Fotografie: Powkiddy
  • Tělo podobné populární konzoli má vnitřnosti jako slabší telefon s Androidem
  • Je určen pro hraní starých titulů pomocí emulátorů

Vzpomínáte na Game Boy? I když to nebyla první mobilní herní konzole, do značné míry tuto kategorii definovala. Její odkaz tak můžeme sledovat až do dnešních dní v takových přístrojích, jako je Nintendo Switch nebo Steam Deck.

Není divu, že se toho budou chtít chytnout i další výrobci, kteří se pokusí svézt na vlně nostalgie. Jedním z nich je i připravovaný Powkiddy A20. Na rozdíl od uzavřeného systému pohání tento přístroj Android ve verzi 9.0. Jeho výbava na první pohled příliš neoslní: čtyřjádrový procesor, 2 GB RAM a 3,5" displej s rozlišením 640 × 480 bodů. To proto, že není určen pro hraní moderních titulů, které jsou optimalizovány pro dnešní smartphony. Naopak je připraven pro množství emulátorů: N64, DC, PSP, PS, CPS1, CPS2, CPS3, FBA, NEOGEO, GBA, GBC, GB, SFC, FC, MD, PCE, MAME a WSC. Bude tak určen pro hraní starších titulů, třeba i těch, které jste si mohli užít na původní konzoli GameBoy.

Do výbavy dále patří HDMI pro připojení k televizi, Wi-Fi a Bluetooth, 3,5mm jack a USB-C pro nabíjení 3 000mAh baterie. Zařízení se nachází ve fázi přípravy, jeho dostupnost a finální cenu prozatím neznáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze