Google prý chystá vlastní herní konzoli

Google prý chystá vlastní herní konzoli
Fotografie: Google
  • Zařízení má fungovat na stejném principu jako Chromecast
  • Namísto obsahu z telefonu ale streamuje hry z internetu

Google chystá na 19. března vystoupení na Games Developer Conference. Poslední měsíce bylo veřejným tajemstvím, že se přidá mezi společnosti, které hry streamují, takže si nejnáročnější tituly budou moci užít i ti se slabším železem, ale zase pod podmínkou, že disponují slušným připojením k internetu. Nyní se však začínají objevovat informace, že to není jediná novinka, která na nás ten den v dané souvislosti čeká.

Objevují se totiž spekulace o projektu, který je prozatím známý jen pod kódovým označením Yeti. Vědělo se jen tolik, že by měl mít něco společného s hraním. Nyní celá věc dostává jasnější obrysy. Mělo by se jednat o miniaturní zařízení ve stylu Chromecastu, které však nebude velké obrazovce zprostředkovávat obraz z mobilního telefonu, ale z Projectu Stream. Na hraní byste tak nepotřebovali ani počítač – stačil by vhodný monitor nebo televize.

Uniklé informace z interního testování rovněž naznačují, že nejde jen o „dongle“, ale také herní ovladač a celou platformu. Údajně nemá chybět chat pro hráče online her. Jestli se vše potvrdí, mohl by se Google rázem stát velkým hráčem na poli videoher.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze