Helma s pulzujícími magnety dokázala zmenšit nádor v mužově hlavě

Helma s pulzujícími magnety dokázala zmenšit nádor v mužově hlavě
Fotografie: Luis Melendez, unsplash.com
  • Základem léčby je oscilující magnetické pole
  • Terapii lze provádět v domácích podmínkách
  • Pacientův nádor se zmenšil o třetinu

Ozařování používané při léčbě rakoviny obvykle vyžaduje profesionální a velmi drahé nástroje. Jak ale ukazuje poslední výzkum Houston Methodist Neurological Institute, jednou by tato metoda mohla být rozšířena o účinky magnetického pole. Výhodou je, že takto sestavené zařízení není příliš drahé, ani náročné na prostor. V rámci testu ho dokonce pacient používal v domácích podmínkách. V jeho případě se jednalo o nádor mozku zvaný glioblastom. Jelikož se 53letý muž nacházel ve finálním stádiu nemoci, byla tato nová metoda povolena v rámci tzv. soucitného použití. K té se přistupuje, když už všechny ostatní metody selhaly.

device
K helmě jsou připojeny tři rotující magnety, ovladač a baterie.

V tomto případě měl experimentální přístroj podobu helmy, kterou pacient dokázal používat doma pouze s asistencí své ženy. Základem léčby pak bylo zaměřené pulzující magnetické pole. Nejprve po 2 hodiny denně a dávka se nakonec zvýšila až na 6 hodin denně. To vše po dobu 5 týdnů. Muž nakonec zemřel, avšak překvapivě ne kvůli nádoru samotnému, ale následkem nesouvisejícího zranění. Při jeho pitvě se však zjistilo, že se nádor zmenšil o třetinu oproti stavu, kdy byla zahájena léčba.

Podle autorů experimentu se tak otevírá zcela nová možnost léčby nádorů mozku bez použití chemie nebo ozařování s vedlejšími účinky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze