Hledáte lásku? Robot LOVOT k ní byl zrozen. Cenou vám ale radost neudělá

Hledáte lásku? Robot LOVOT k ní byl zrozen. Cenou vám ale radost neudělá
  • LOVOT se má objevit na trhu na podzim roku 2019 za cenu 80 tisíc korun
  • Kožíšek japonského robota lze svléknout a vyprat
  • Díky senzorům pod ním dokáže reagovat na pohlazení

Robot LOVOT je čerstvým přírůstkem do rodiny robotických společníků, kteří se snaží zaujmout hlavně svým milým vzhledem. Jeho japonský výrobce Groove X slibuje, že robot s kulatým obličejem a zvídavýma očima dokáže být nejen užitečným pomocníkem do domácnosti, ale také roztomilým společníkem, který má své majitele zase jednou „učinit šťastnými“. K pohybu mu slouží tři kolečka a se svým okolím komunikuje primárně pomocí zvuků.

LOVOT tak může směle konkurovat jinému společníkovi s japonským rodokmenem, psíčkovi Aibovi od Sony, který se stal tak oblíbeným, že mu jeho majitelé nechávají vypravit pohřeb. Design Lovota připomínající postavičky Teletubbies narušuje jen zvláštní černý výstupek na hlavě, v němž se ukrývá speciální soustava senzorů a kamer. Pomocí nich si robot naskenuje prostor, ve kterém se nachází, a spolehlivě rozezná lidskou přítomnost. Oči Lovota jsou opatřeny šesti vrstvami, které vytvářejí iluzi hloubky, díky čemuž působí velmi opravdově. Kožíšek dodávaný v několika barvách lze svléknout a vyprat. Díky senzorům umístěným pod ním dokáže LOVOT reagovat na pohlazení nebo si jej od uživatelů rovnou vyžádat.

Lovot

Pokud vás robotický společník zaujal, můžete si Lovota předobjednat již nyní. Počítejte však s astronomickou cenou 80 tisíc korun s daní. Na trhu se má objevit na podzim roku 2019.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze