Holčičí seriály

To nejlepší z HBO GO
Holčičí seriály
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes věnujeme díl ženskému publiku
  • Podívali jsme se na seriály, ve kterých mají hlavní slovo ženy

Dnes se podíváme na seriály, ve kterých hlavní roli ztvárňují ženy. Sice se v převážné většině jedná o drama, ale i tak věříme, že si mezi nimi najdete i váš oblíbený příběh.

Já, společnice (The Girlfriend Experience)

Americký dramatický seriál, který vytvořila, napsala a režírovala Anja Marquardt. Na režii a scénáři se podílelo více lidí. Seriál byl natočen na motivy stejnojmenného filmu Stevena Soderbergha z roku 2009. První série se začala vysílat 10. dubna 2016. Všechny tři série získaly pozitivní ohlasy od kritiků.

Talentovaná studentka práv a začínající stážistka v právnické firmě Christine Readeová (Riley Keough) pracuje velmi tvrdě, aby se prosadila ve světě advokátů. Její spolužačka jí ale ukáže úplně odlišný svět. Život luxusních společnic, které poskytují svým klientům veškeré vytoužené služby a dostanou za to královsky zaplaceno. Christine tomuto životnímu stylu propadne a nechce se ho vzdát.

Zajímavosti

  • V první sérii spolupracovali dva režiséři na vytvoření příběhu jedné dívky. V druhé sérii se režiséři rozdělili a každý vytvořil vlastní příběh společnice.
  • Riley Keough, která si zahrála společnici v první řadě seriálu, je vnučkou Elvise Presleyho.

Prvních pár dílů první série se vám bude zdát, že se příběh hrozně táhne a možná se budete i nudit. Dejte tomu ale čas, v jedné chvíli seriál nasadí tempo, ze kterého už nevypadne. Občas máte takový mrazivý pocit, občas vám začne být zle a někdy ani nevíte, jak se máte cítit.

Letuška (The Flight Attendant)

Dramatický seriál, jehož tvůrcem je Steve Yockey. Letuška byla natočena podle knihy The Flight Attendant autora Chrise Bohjaliana. V hlavní roli se představila známá herečka Kaley Cuoco. První série měla premiéru na HBO Max 26. listopadu 2020. V prosinci loňského roku tvůrci oznámili, že se seriál dočká druhé série.

Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) si ráda užívá života a ještě raději pije. Alkohol si dopřává i v práci během letů. Pauzy mezi lety ráda tráví ve společnosti neznámých mužů. Občas i s muži, které potká již na palubě letadla během letu, i když ví, že je to zakázané. A právě takový muž jí obrátí celý život vzhůru nohama. Jednoho dne se probudí v hotelovém pokoji v Bangkoku, má kocovinu a vedle sebe najde ležet tělo mrtvého muže, se kterým strávila noc. Policii nezavolá, protože se bojí. Navíc v pokoji uklidí všechny stopy, protože si není úplně jistá, zda není vrah. Poté se vrátí zpět k posádce a společně odletí do New Yorku. Už na letišti čekají agenti FBI, aby všechny postupně vyslechli. Cassie si najednou připadá jako v noční můře.

Zajímavosti

  • Kaley Cuoco si společně se svými hereckými kolegy ze seriálu nechala udělat tetování (malou papírovou vlaštovku) jako vzpomínku na natáčení.
  • Kaley Cuoco se také podílí na produkci seriálu.

Kaley Cuoco je velmi oblíbená herečka. Sice jsem se trochu bála, jak si poradí s rolí v dramatickém seriálu, ale zvládla to. Seriál má dobré tempo a napětí by se místy dalo až krájet.

Girls

Komediálně-dramatický seriál, který pro HBO vytvořila Lena Dunham. Lena si v seriálu zahrála i hlavní roli. Hlavní témata v seriálu vychází z jejích vlastních zkušeností. První série měla premiéru 12. dubna 2012 a dohromady bylo natočeno šest řad. Seriál se setkal s úspěch u kritiků. Byl nominován na mnoho cen. Získal dva Zlaté Glóby a jednu Emmy.

Seriál nás zavede do New Yorku, kde začínající spisovatelka Hannah čelí nejrůznějším nástrahám života společně se svými přáteli. Rodiče se rozhodnou přestat ji finančně podporovat, i když má dokončenou vysokou školu a nyní je na neplacené stáži v místních novinách.

Zajímavosti

  • Jeden z producentů seriálu Judd Apatow řekl, že by tento seriál mohl pomoci mužům alespoň trochu pochopit ženské myšlení.
  • Adam Driver, který v seriálu hraje jednu z hlavních postav, musel od natáčení odstoupit, aby si mohl zahrát ve filmu Star Wars: Síla se probouzí.

Ze začátku si nebudete jistí, zda vás příběh vlastně vůbec zaujme. Po pár dílech vám začne být hlavní herečka sympatická a vlastně nejen ona. Díl od dílu to začne být více návykovější a vy se nebudete moci od seriálu odtrhnout. Možná je to jen můj pocit, ale já mám takové seriály ráda. Rozhodně doporučuji.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze