Hraní Angry Birds dostane s brýlemi Magic Leap One úplně nový rozměr. Doslova

Hraní Angry Birds dostane s brýlemi Magic Leap One úplně nový rozměr. Doslova
  • Finské studio Rovio chystá populární hru Angry Birds pro brýle Magic Leap One
  • Angry Birds: First Person Slingshot zaujme velmi zdařilým vizuálním podáním
  • Díky němu hráč přestane vnímat rozdíl mezi opravdovým a digitálním světem

Jedna z nejznámějších her na mobilní zařízení Angry Birds od finské společnosti Rovio se podívá i na Magic Leap One. Futuristické brýle, které se mají dostat do prodeje na konci roku 2018, využívají takzvanou MR (Mixed Reality), která kombinuje opravdový svět s digitálním.

Angry Birds: First Person Slingshot se tak stává prvním herním počinem ušitým na míru pro tyto brýle. Hrát budete z pohledu první osoby a překvapivě nebudete dělat nic jiného, než střílet ptáky a snažit se zničit různorodé konstrukce obývané hihňajícími se zelenými prasátky. To, co činí hru s Magic Leap One zajímavou, je to, jak moc reálně má vše vypadat. Ke hraní budete potřebovat k brýlím dodávaný ovladač, kterým budete natahovat svůj virtuální prak.

Angry Birds: FPS

Podle prvních dojmů hráčů, kterým se poštěstilo si titul vyzkoušet, je vše velmi intuitivní a návykové. Dokonce můžete kolem konstrukce, ve které se ukrývají zákeřná prasátka, chodit a dívat se tak na hru z různých perspektiv. Zároveň s vámi se budou otáčet i ptáci a zelená prasátka, aby vás měla stále pod dohledem. Vizuální podání má být natolik povedené, že po čtvrthodince přestanete vnímat rozdíl mezi opravdovým prostorem a virtuálními předměty ve hře.

Angry Birds: FPS

Hra však bohužel nebude – vzhledem k vysoké pořizovací ceně samotných brýlí (44 tisíc korun) – pro každého.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze