I HoloLens pomáhají v boji proti koronaviru

1
I HoloLens pomáhají v boji proti koronaviru
Fotografie: Microsoft
  • Brýle umožnily přenášet informace o pacientech a obraz
  • Snížil se tak počet nutných kontaktů, riziko nakažení a spotřeba ochranných pomůcek

Už dlouho se mluví o tom, že i základní aspekty medicíny potřebují zásadní modernizaci. Ta obvykle postupuje kupředu jen pozvolně, ale světlá stránka všech možných krizí je, že akcelerují vývoj. Věci, které byly dříve považovány za zbytný technologický výstřelek, se stávají samozřejmostí.

Takže zatímco čeští lékaři naplno ocenili elektronickou neschopenku a předepisování léků, v londýnských nemocnicích patřících pod Imperial College Healthcare NHS Trust přišla ke slovu kombinace brýlí pro rozšířenu realitu HoloLens, Dynamics 365 Remote Asist a Microsoft Teams.

Jak informuje microsoft.com, tato kombinace byla použita, aby zabezpečeným okruhem přenášela informace o pacientech a pohled na ně do vedlejší místnosti, kde je mohli doktoři sledovat v bezpečí.

Podle Microsoftu tak až o 83 % pokleslo množství času, který museli doktoři trávit v těsné blízkosti nakaženého. Tím se úměrně snížilo i riziko, že se sami infikují. Vedlejším efektem je pak snížená spotřeba ochranných obleků a pomůcek, a to až o 700 kusů na oddělení za týden.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
A počkejte, až bude mít Apple svoje brýle! Tak s nimi doktoři vyléčí všechny nemoci na světě včetně ajcu!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze