Jak vznikaly a ovlivnily nás oblíbené filmové příběhy?

To nejlepší z Disney+
Jak vznikaly a ovlivnily nás oblíbené filmové příběhy?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme viděli mnoho odborníků, kteří se snažili pomoc čtyřnohým mazlíčkům
  • Dnes se podíváme do světa našich oblíbených filmů
  • Na to, jak nás ovlivňují a jak vznikají
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vlastně váš oblíbený film vzniknul? Kolik lidí a práce stojí za vytvořením animované pohádky? Napadlo vás někdy, jak moc mohou superhrdinové ovlivnit životy lidí? Mnoho dětí nemělo v životě štěstí a právě superhrdinové jim pomohli se se svým osudem lépe vyrovnat. Pojďme se na takové příběhy dnes podívat.

Marvel's 616

Dokumentární seriál Marvel's 616 natočila společnost Marvel New Media pro Disney+ v roce 2020. Výkonným producentem dokumentu je Joe Quesada. Název 616 odkazuje na Earth-616 (Země-616) neboli Marvel Universe (Marvel Vesmír), který je nejdéle existující a nejrozvinutější dimenzí ze všech, které v Marvelu existují. Natočena byla pouze jedna série, která měla na Disney+ premiéru 20. listopadu 2020. Výkonný producent uvedl, že bude pravděpodobně natočena i druhá řada. Oficiálně to ale není ještě potvrzené.

Marvel's 616 divákům ukazuje, jaký má Marvel Universe vliv na každodenní život obyčejných lidí. Někteří lidé spojili svůj reálný svět s tím komiksovým. Každý díl dokumentu vypráví příběh o tom, jak vznikl superhrdina podle návrhu svého tvůrce. Odhalí také mnoho zajímavostí, které jen tak někdo neví a vezme nás i do historie, za superhrdiny, kteří nedostali takový prostor, jako jiní.

Tento dokument více ocení fanoušci Marvel Universe a jako fanoušek mohu říct, že příběhy jsou fascinující. Jedním z nejlepších dílů byl Nahoď oblek! (Suit Up!), který se zaměřil na čtyři cosplayery, jež se připravovali na Comic Con. Vidíme, kolik práce, času a peněz stojí vytvořit dokonalý kostým. Tento dokument mě velmi zaujal. Všem fanouškům mohu jedině doporučit.

Marvel: Projekt Hrdina (Marvel's Hero Project)

Marvel: Projekt Hrdina je dokumentární seriál od Marvel New Media, který měl na Disney+ premiéru 12. listopadu 2019. Na vytvoření se podílelo několik producentů, kteří pracovali i na jiných pořadech z Marvel Universe, například Sana Amanat nebo Joe Quesada. Celá série získala pozitivní hodnocení od diváků i kritiků. Natočena byla pouze jedna série, která má 20 dílů.

Tvůrci nejznámějších příběhů Marvel Universe společně vytvořili nový projekt. Hledali děti a dospívající, kteří dokázali něco mimořádného. A podle jejich příběhu vytvořili komiks a z nich udělali superhrdiny. Jedná se o děti s trvalým postižením, které se tím ale nenechaly zastavit a i tak si šly za svými sny, nebo o děti, které výrazně pomáhají ostatním lidem nebo naší planetě.

Skutečně neuvěřitelné příběhy dětí a mladých lidí. Občas je vážně ohromující, co všechno dokáží děti, ať už se jedná o posouvání vlastních hranic nebo o pomoc okolí. Děti, které by si mohly ještě užívat bezstarostného života jako jejich vrstevníci, se zajímají o pomoc planetě, zastupují práva slabších a mnoho dalšího. Velmi dojemné příběhy, které by měl vidět každý.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Skicák (Sketchbook)

Skicák je dokumentární seriál, jenž nás zavede mezi nejdůležitější osoby, které stojí za vytvoření oblíbených animovaných postaviček nás všech. Skicák byl na Disney+ uveden 22. dubna 2022. V dokumentu se představí Eric Goldberg, Gabby Capili, Hyun Min Lee, Jin Kim, Samantha Vilfort a Mark Henn. Všichni tito lidé jsou animátoři a výtvarníci z filmového studie Walta Disneyho. Natočena byla pouze jedna řada, která má šest dílů.

Skicák nám v každém díle představí jednoho výtvarníka, který nakreslil spoustu známých animovaných postaviček. Vybere si ale pouze jednu, svoji nejoblíbenější, a tu nás naučí kreslit. Během kreslení odhalí více ze svého soukromí. Jaké měl sny, když byl ještě dítě. Kdo ho inspiroval k nakreslení různých postav atp.

Během sledování se dozvíte mnoho zajímavých věcí. Výtvarníci jsou i skvělými vypravěči. Můžete vidět, že svoji práci vážně milují. Každý díl má jen zhruba 20 minut a během celé doby neodtrhnete oči od obrazovky. A třeba se i naučíte nakreslit vaši oblíbenou animovanou postavičku.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze