Jaké novinky Sony vystavuje na veletrhu CES 2021 a co je technologie 3R?

 Jaké novinky Sony vystavuje na veletrhu CES 2021 a co je technologie 3R?
Fotografie: Petr Vojtěch, fZone.cz
  • Sony se chlubí novou řadou displejů Crystal LED s vysoce realistickým obrazem
  • Airpeak je dron vybavený zrcadlovým fotoaparátem Sony Alpha

Na letošním veletrhu CES představil Kenichiro Yoshida, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti Sony, nejzásadnější vystavované produkty společnosti, včetně PlayStationu 5, elektromobilu VISION-S a dronu Airpeak. Zároveň uvedl, že Sony sází na „technologii 3R“ – Reality, Real-time & Remote (realita, reálný čas a ovládání).

Kompletní prezentace společnosti Sony na veletrhu CES 2021 budou přístupné prostřednictvím nové digitální platformy společnosti Sony Square. Poté, co prostřednictvím platformy „Sony Square“ proběhne prezentace na veletrhu CES 2021, bude tato platforma nadále přinášet digitální cestou informace o událostech týkajících se produktů, obsahu a technologií celé skupiny Sony. Co zajímavého tedy Sony prezentovalo?

Airpeak

Poprvé se představí design dronu „Airpeak“. Airpeak je vybaven full-framovým zrcadlovým fotoaparátem Sony „α“ (Alpha) a umožňuje dynamické natáčení společně s přesným a stabilním letem.

Virtuální produkční technologie se zachycením 3D prostoru

Scéna a samotné umístění natáčecího místa jsou zaznamenávány jako trojrozměrná cloudová bodová data (point cloud) společně se samotným videozáznamem, poté jsou zpracována pomocí softwaru „Atom View“ pro virtuální produkci a reprodukována jako obraz na velkém displeji.

Virtuální koncert

Pomocí virtuální produkční technologie Sony přeměnilo umělce Madisona Beera na realistického avatara, který následně odehrál koncert ve virtuální Sony Hall. Společnost Sony Music Entertainment Inc. spolupracuje s americkým telekomunikačním operátorem Verizon, aby představila nové možnosti živé zábavy v éře 5G.

Display Crystal LED

Nová řada displejů Crystal LED je vybavena vysoce výkonným procesorem „X1“ (X1 for Crystal LED) pro kvalitní obraz, který disponuje technologií ovládání LED vyvinutou pro produkty Crystal LED od Sony a technologií zpracování signálu u řady televizorů Bravia.

Displej pro prostorové zobrazení (Spatial Reality Display)

Displej, který reprodukuje prostorové obrazy ve třech rozměrech, jako by byly skutečné, umožňuje tvůrcům plně vyjádřit vizi při prezentaci návrhů produktů, představování různých provedení barev či tvarů a umožní příjemci přesně zprostředkovat záměr. Díky realističnosti a úrovni podání detailů rozšiřuje novinka možnosti uměleckého videa, například při použití ve výlohách na displejích a trojrozměrném značení v obchodech, a umožňuje divákovi spatřit hloubku, texturu a vzhled objektu s pocitem jeho skutečné přítomnosti.

VISION-S

Vývoj technologie VISION-S, jejímž cílem je přispět k rozvoji mobility, se dostává do další fáze. Zatímco i nadále probíhá zdokonalování vozidla v oblasti bezpečnosti a zabezpečení, zábavy a adaptability, byly v prosinci 2020 v Rakousku zahájeny technické zkoušky.

Inovativní sledování a analytické služby Hawk-Eye v baseballu

Hawk-Eye představuje řešení pro rozhodování ve sportu a nabízí také služby sledování a analýzy v baseballu. Přesná a podrobná data získaná pomocí technologie vizuálního zpracování a dalších technik se používají pro zapojení fanoušků i pro rozvoj hráčů. V budoucnu posílí společnost Sony využívání těchto sportovních dat pro zábavu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze