Je libo hrát na banány jako na klavír? Díky MaKey MaKey je to možné

Je libo hrát na banány jako na klavír? Díky MaKey MaKey je to možné
  • Stačí připojit dodávanou základní desku k počítači a poté propojit rozdílné časti desky s objekty, kterými chcete počítač ovládat
  • Základními tlačítky jsou zde ovládací šipky, mezerník a levé kliknutí myší
  • Originální set MaKey MaKey si můžete zakoupit v současnosti za 50 dolarů, tedy zhruba tisíc korun

Pokud patříte mezi kreativní hračičky anebo hledáte jen zajímavý vánoční dárek pro vaše ratolesti, zbystřete. Skupinka studentů z MIT totiž vytvořila velmi zajímavé zařízení jménem MaKey MaKey, které má jednoduchou funkci. Pomocí kabelů a kolíčků napojených na základní desku můžete proměnit jakýkoli objekt v touchpad / ovládací prvek a ovládat s ním třeba hry na počítači nebo psát jako na klávesnici.

Alfou a omegou celého setu je základní deska připojená pomocí USB konektoru k počítači, na které jsou znázorněny tradiční ovládací šipky z klávesnice, levé kliknutí myši a mezerník. Poté stačí propojit každý z těchto prvků pomocí kabelů s kolíčky na konci s jakýmkoli objektem a daná věc nyní ovládá přiřazenou funkci. Můžete tak ovládat hru Pac-Man pomocí na papíře nakresleného ovladače, skákat v Máriovi mačkáním modelíny, hrát na banány jako na piano a tak dále. Zajímavé potom je, že nepotřebujete k přiřazování funkcí ani žádný speciální software.

Originálních využití je tak nespočet a nelze se divit, že si tak bláznivě zajímavý projekt získal velkou oblibu na Kickstarteru, kde si vývojáři řekli pouze o 25 tisíc dolarů, ale získali od fanoušků hned 568 tisíc dolarů (zhruba 12,2 milionů korun). Od kickstarterové kampaně už však uplynulo mnoho měsíců, a tak si zábavnou „hračku“ za 50 dolarů, tedy zhruba tisíc korun, můžete nyní pořídit i vy.

Zdroje: kickstarter.com, mashable.com, shop.makeymakey.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze