Severní Korea tvrdí, že se koronavirus začal šířit skrz mimozemské věci

Severní Korea tvrdí, že se koronavirus začal šířit skrz mimozemské věci
Fotografie: unsplash.com
  • Mimozemské věci objevil na hranicích osmnáctiletý voják a pětileté dítě
  • Severní Korea nařídila obyvatelům, aby byli pozorní při zacházení s věcmi, které se do země dostanou pomocí větru
  • Podle Ministerstva pro sjednocení není možné, aby se virus šířil tímto způsobem

Severní Korea uvedla, že se první případy nákazy koronavirem v zemi objevily, když lidé dotkli „mimozemských věcí“ na hranicích s Jižní Koreou. Tyto neznámé věci objevil osmnáctiletý voják a pětileté dítě. Po tomto oznámení Severní Korea nařídila obyvatelům, aby byli pozorní při zacházení s věcmi, jako jsou například balóny, které se do země dostanou pomocí větru podél demarkační linie a hranic.


Korejská centrální zpravodajská agentura (KCNA) se přímo nezmínila o Jižní Koreji, ale severokorejští přeběhlíci a aktivisté už desítky let posílají balóny s letáky, které nabízejí humanitární pomoc z jihu přes hranice. Jihokorejské Ministerstvo pro sjednocení uvedlo, že není možné, aby se virus do země dostal prostřednictvím těchto letáků.

„Je těžké uvěřit tvrzení Severní Koreje. Vědecky řečeno, vzhledem k tomu, že možnost šíření viru prostřednictvím předmětů je poměrně nízká,“ uvedl pro reuters.com Yang Moo-jin, profesor na univerzitě severokorejských studií v Soulu. Americké centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) uvedlo, že riziko nákazy koronavirem kontaktem s kontaminovanými povrchy nebo předměty je obecně nízké, ale možné je. Severní Korea ohlásila 4 570 nových případů „horečky“. Celkový počet pacientů s „horečkou“ zaznamenaný od konce dubna je 4,74 milionu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze