LG Hom-Bot VR65710LVMP
test

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Úklid s rozvahou a citem pro detail

Robotické vysavače značky LG patří na našem trhu k těm oblíbenějším, a to i přesto, že základní model lze pořídit za nemalých 10 tisíc korun. My jsme si pro dnešní test vybrali zástupce vyšší střední třídy, konkrétně model Hom-Bot VR65710LVMP s invertorovým motorem, vrchní kamerou pro snazší orientaci v prostoru a také hlasovým výstupem v českém jazyce.

Na fZone jste si mohli přečíst recenzi povedeného robotického vysavače ILIFE, který nabídne hodně muziky za málo peněz. I když jsme robotický vysavač testovali několik týdnů, provoz v rámci měsíců by mohl odhalit některé neduhy či chyby. Případné problémy se zárukou produktu z Číny mohou některé zájemce odradit. V dalším díle jsme se podívali na zástupce ikonické značky iRobot, který se chlubí nejenom rozsáhlou nabídkou robotických vysavačů, ale také perfektním zákaznickým servisem. Dnes tu máme další díl, tentokrát se podíváme na zástupce značky LG, která rovněž není ve světě robotických vysavačů žádným nováčkem.

Za zapůjčení robotického vysavače LG Hom-Bot VR65710LVMP děkujeme společnosti ROBOT WORLD s.r.o., u které si jej můžete rovněž zakoupit.

Elektronika od LG je všeobecně vnímána jako kvalitní. Byli jsme tedy zvědaví, jak se LG popasovalo s robotickými vysavači. Na test jsme si vybrali zástupce vyšší střední třídy, konkrétně model Hom-Bot VR65710LVMP, který nabídne poměrně slušnou výbavu za cenu do 13 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že investice takové částky může být pro mnohé již na hraně, muselo nás LG opravdu přesvědčit. Zda se tak stalo či nikoli prozradí dnešní recenze.

Technické parametry LG Hom-bot VR65710LVMP

Rozměry 34 x 34 × 8,9 cm
Hmotnost 3 kg
Orientace v prostoru kamera Dual Eye 2.0, optický snímač, IR senzory, akcelerometr, ultrazvukový senzor
Další funkce Smart Exit (vyproštění z kabelů), hlasový asistent (česky), Smart Diagnostic (určení problému), Mapping Resume (funkce mapování prostoru), Power Saving (automatické vypnutí), schopnost učení Smart Learning (rozpoznání překážek), LED displej a senzorová tlačítka
Typ motoru invertorový, záruka 10 let
Prevence pádu ze schodů ano, 3× senzor
Nárazníky ano, digitnální
Dálkové ovládání ano, v balení
Mokré mopování ne
Suché mopování ano, mop z mikrovlákna v balení
Bluetooth/Wi-Fi ne/ne
Typ filtru HEPA 11
Zásobník na nečistoty/vodu 0,6 litru
Plánovaný čas úklidu ano, skrze ovladač, 1× denně
Hlučnost 60/69 dB (základní/turbo režim)
Režimy úklidu Zig Zag, Cell to Cell, Spot, My Space, Turbo, Smart Turbo, Repeat
Vhodné povrchy dřevěná podlaha, parkety, dlažba s rovným povrchem, kámen, koberec s nízkým vlasem (1,5 cm)
Virtuální stěna ne
Výška prahů až 1 cm
Automatické nalezení dobíjecí stanice ano
Výdrž 100 minut
Doba nabíjení 180 minut
Baterie Li-Ion, 2 330 mAh
Cena 12 990 Kč

Obsah balení: vše co potřebujete

LG nás potěšilo už obsahem základního balení, které je doslova plné příjemných benefitů. Kromě samotného vysavače se můžete spolehnout na dva náhradní boční kartáčky, kartáč PET na zvířecí chlupy, kartáč na koberce (který je vhodný i na klasické podlahy), který je předinstalovaný přímo v robotovi, násadu na mop, 2× mopovací textilii z mikrovlákna na suché mopování, náhradní HEPA filtr, čistící štěteček i čistící kartáček. Opomenout nesmíme ani dobíjecí základnu a dálkové ovládání včetně dvou AAA baterií. Pro úvodní i podrobné seznámení se s robotem poslouží obsáhlý návod.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Nedostalo se snad jen na virtuální zeď, avšak tu nelze ani dokoupit, neb roboti od LG ji bohužel nepodporují. Přesto nás obsah balení příjemně potěšil a do začátku máte vše potřebné.

Konstrukční zpracování: čtvercový elegán

Robotický vysavač se stane takovým dalším členem vaší domácnosti, a tak není od věci, pokud vám jeho design nebude narušovat interiér, ať už je jakýkoliv. Robotický vysavač LG vám rozhodně ostudu neudělá, jeho čtvercový design působí futuristicky a zároveň i tak trochu roztomile, což oceňujeme. Rozměry vysavače činí 34 × 34 × 8,9 cm. Oproti Roombě z těla vysavače nic „nevyčuhuje“, a tak je výška robota všude stejná. Hmotnost činí velice příjemné 3 kilogramy, avšak chybí jakékoliv madlo pro přenášení – uchopit vysavač tedy musíte klasicky.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Na test nám Hom-Bot dorazil ve světle šedé variantě, což je zároveň jediná barva, ve které tento konkrétní model seženete. Zde si dovolíme malé upozornění. I když na trhu existuje robotické vysavače od LG různých barev, nejedná se o tentýž model, a to z toho důvodu, že všechny robotické vysavače od LG sdílí jednotný design. Například v červené a tmavě modré barvě se prodávají základní modely, ve zlaté a šedé potom ty zbylé. Při výběru vysavače od LG se tedy neorientujte podle barvy, ale primárně podle označení, případně nabídky funkcí. Zamrzí že vrchní plastová část je lesklá, je tedy doslova magnetem na otisky a jemný prach, což je konkrétně u vysavače docela problém. V šedé barvě je případné zašpinění viditelnější než u zlaté varianty, bočnice jsou poté vždy černé, navíc z velké části matné (lesklý je pouze pruh s ukrytými senzory). Stejně jako většina dalších robotických vysavačů je Hom-Bot VR65710 opatřen gumovým nárazníkem. Tlakové senzory byly plně nahrazeny digitálními čidly, což snižuje počet pohyblivých částí (tedy částí, které se časem mohou poškodit).

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Vrchní části robota kromě loga výrobce dominuje také několik kapacitních senzorů pro ovládání robota, hardwarová tlačítka zde nehledejte. Kromě těch se ve vrchní čísti nachází i poměrně rozměrný LED displej, avšak ten je v neaktivním stavu skrytý pod vrstvou poloprůhledného plastu. Jakmile robota zapnete bočním tlačítkem ON/OFF (které je navíc opatřeno gumovou záslepkou proti vniknutí prachu), odhalí se v plné parádě. Displej zobrazuje všechny důležité údaje, konkrétně piktogramy uklízecího režimu, čas a také úroveň nabití. K lepší čitelnosti napomáhá červená barva popisků, která ve tmě září. Kapacitní tlačítka pod LED displejem podsvětlená nejsou, což LG odpouštíme, neb ovládat jej můžete i vzdáleně pomocí přibaleného ovladače.

Primární tlačítko, které vás bude zajímat, je to čtvercového tvaru s nápisem START/STOP, kterým robota probudíte z režimu spánku a dalším stiskem spustíte uklízecí proces. Oproti konkurenci je probuzení robota trochu zdlouhavější, zabere asi 5 až 10 vteřin, což nemusí být po chuti každému. Úspěšné probuzení je doprovázeno zvukovým signálem, krátkou animací a pozdravem „Hi“ na displeji.

LG Hom-Bot VR65710LVMP
Vrchní kamera

Nad hlavním senzorem se dále nachází senzor pro spuštění turbo režimu, tlačítko pro změnu uklízecího režimu MODE a tlačítko HOME, které robota pošle zpět do nabíjecí základny. Speciálními kombinacemi lze vyvolat i další funkce, například současným stiskem tlačítek TURBO a MODE lze uzamknout odezvu kapacitních senzorů, přidržením tlačítka HOME lze následně změnit jazyk hlasového asistenta. Opravdu objemný zásobník na nečistoty s kapacitou 0,6 litru se nachází, stejně jako v případě ILIFE, pod předním krytem. Dvířka odklopíte jemným zatlačením na dvířka. Pod krytem se nachází samotný zásobník, ve kterém je umístěn kartáček na vymetení nečistot a předinstalovaný HEPA filtr, který ocení především alergici.

Opravdu objemný zásobník na nečistoty pojme až 0,6 litru nečistot.

Kromě bočních senzorů je vysavač opatřen i několika senzory, které se nachází na spodní části vysavače. Díky těm vysavač rozpozná, že by mohl spadnout, například ze schodů. V takovém případě se okamžitě vrátí zpět. Když už jsme u spodní části, nachází se zde dvě vroubkovaná kolečka, která se v případě potřeby automaticky vyvýší (vysavač tak snáze přejede například práh rozdělující místnosti), stejně tak zde nalezneme rotující kolečko, díky kterému se vysavač snadno pohybuje v kruhu, respektive v uklízecím režimu zvaném Spot. Vzhledem k tomu, že LG Hom-Bot VR65710LVMP spadá do kategorie robotických vysavačů s kartáči, nalezneme zde i samotný kartáč. Přímo v robotovi je předinstalován kartáč na koberce/podlahy, v balení je dále kartáč PET vhodný na zvířecí chlupy.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Co se týká bočních kartáčů, Hom-Bot VR65710LVMP je vybaven dvěma bočními kartáčky, které slouží pro vymetání rohů. Neméně podstatným prvkem spodní části jsou kovové kontakty, skrze které se vysavač nabíjí v režimu základny.

Design Hom-Bota i celkové konstrukční zpracování hodnotíme velice pozitivně. Vysavač nijak neruší, neobtěžuje, působí technicky, šedá barevná varianta neurazí ani v moderním interiéru. Čtvercový profil působí mezi kulatými vysavači nevšedně a jak si povíme v následujících kapitolách, je také praktický. Pozitivně hodnotíme také snadné vyjmutí nádoby na odpad, malé množství pohyblivých prvků a také výrazný LED displej, který je dostatečně kontrastní i na přímém světle. Menší kaňkou na kráse je vrchní lesklý plast, který je magnetem na veškeré nečistoty a do budoucna i na jemné vlasové škrábance.

Líbilo se nám
  • neotřelý design
  • rozumné rozměry
  • příjemná hmotnost
  • kvalita plastů
  • neutrální barevné provedení
  • snadné vyjmutí zásobníku na nečistoty
  • snadné ovládání senzorovými tlačítky
Nelíbilo se nám
  • lesklá horní část

Pro koho?

Hned na začátek je dobré si uvědomit, že robotický vysavač nevznikl za cílem kompletně nahradit klasický podlahový i kobercový vysavač, respektive jednoúčelový vysavač. Jedná se o inteligentního pomocníka, jehož smysl určují vnitřní inteligentní funkce. Zde je na tom LG velice dobře, protože oproti konkurenci mu nechybí speciální dovednosti a dokonce schopnost učení prostoru, ve kterém se pohybuje. Téměř každá značka zabývající se výrobou robotických vysavačů má modely určené pro různé podmínky, rozhodně tedy není vhodné srovnávat robotické vysavače jen podle ceny.

Základní robotické vysavače do 5 tisíc korun nejlépe fungují v designově čistém prostoru s tvrdými podlahami, ať už ze dřeva či betonu. Pochopitelně se umí pohybovat i po dlaždičkách. Dražší modely s kartáči ocení majitelé psů a koček, protože neustálé zametání zvířecích chlupů zastoupí právě inteligentní vysavač. I zde je LG připraveno více než dobře, neboť rovnou v balení získáte kartáč PET na zvířecí chlupy zcela zdarma, což u konkurence rozhodně není běžné.

Pohyb je díky mnoha senzorům a kameře velmi rozvážný.

Pokud krátce vzpomeneme na Roombu, ta je jako dělaná do hektického interiéru. Co si pod tím představit? Roomba si překážky ověřuje malým nárazem, čímž zjistí, zda je překážka opravdová, případně zda jde pouze o přehozený pléd před postel či pohovku. Takový ILIFE se před každou překážkou zastaví a snaží se ji co možná nejelegantněji vyhnout, což se sice ne vždy povede, ale i tak volí jiný přístup než Roomba. A jak je na tom LG? Podobně jako ILIFE, přesto si občas neodpustí vybranou překážku „otestovat“. Pohyb v prostoru je díky mnoha senzorům a kameře nahoře a dolejedním slovem rozvážný. Než se vydá na svoji cestu, prostor si důkladně zmapuje. Postupem času se navíc prostor učí a pamatuje si, pokud je někde v místnosti překážka, kterou zkrátka nezdolá. Proces učení zabere zhruba 3–5 dní v závislosti na tom, jak často je robot v pohotovosti.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Hom-Bot je robotický vysavač, který se skvěle hodí do čistých interiérů s pár koberci s menším vlasem, na typu podlahy už tolik nezáleží. LG jsme testovali jak na plovoucí podlaze, tak také na betonové podlaze s texturou a v místnostech s koberci s nízkým vlasem. Velká výhoda tohoto robotického vysavače spočívá v tom, že jakmile detekuje místo, kterému by měl věnovat zvýšenou pozornost (kupříkladu právě kusový koberec), automaticky aktivuje funkci Turbo, díky čemuž daný prostor vyčistí opravdu důkladně. Povrch rozpozná právě pomocí spodní optické kamery, která je výsadou dražších modelů. Opomenout nesmíme ani suchý mop, který je dodáván v základním balení. Jde o sestavu plastového nástavce a textilie z mikrovlákna, která si poradí i s jemnými částečkami ve velmi prašném prostředí.

Obrovskou výhodou robotického vysavače od LG je rovněž přítomnost HEPA filtru, který ocení alergici. Roomba nabízela filtr z mikrovlákna, přitom její cena není výrazně nižší. Hodí se také velká nádoba na prach, konkrétně s kapacitou 0,6 litru. Mezi robotickými vysavači jde o nadprůměrnou hodnotu, díky čemuž nebudete muset nádobu vysypávat po každém uklízecím procesu. Naprostou libůstkou je poté hlasový asistent, který dokáže komunikovat v českém jazyce. Asistentka ohlašuje téměř všechny možné situace, od zahájení úklidu až po problém, který nastal (například uvíznutí). Hlasitost asistenta je špičková, stejně tak i artikulace. I když je robot ve vedlejší místnosti, díky hlasovému asistentovi ihned víte, co nastalo za problém.

Výdrž baterie: standardní čas

Prozatím jsme LG Hom-Bot VR65710LVMP spíše chválili, v případě výdrže jde však spíše o průměr. Robotický vysavač s baterií o kapacitě 2 330 mAh vydrží uklízet zhruba 100 minut, v reálném zkušebním provozu jsme se dočkali zhruba 95 minut, přičemž v posledních minutách LG zahlásilo vybitou baterii a hledalo dokovací stanici. Nabíjení bohužel trvá podstatně déle, kompletně nabito je za zhruba 170 minut, tedy necelé tři hodiny. Taková Roomba vydržela vysávat stejně dlouhou dobu, kterou potřebovala ke kompletnímu dobití baterií. Na druhou stranu, díky systematičnosti úklidového procesu uklidí LG daný prostor rychleji, proto i nižší výdrž není velký problém.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Možná se ptáte, co se stane, pokud se vysavač vybije, ale místnost ještě není uklizena. V takovém případě se LG vrátí do dokovací stanice, nabije se na zhruba polovinu a následně hlasový asistent oznámí, že vysavač pokračuje v dokončení úklidu. To hodnotíme jako skvělou vlastnost – i když jste mimo domov a robotický vysavač nestihne svoji práci, po nabití se vrátí na poslední místo a v úklidu pokračuje automaticky. Co se týká samotné baterie, LG je známo použitím kvalitních článků, které si uchovávají svoji kapacitu po dlouhá léta, což u konkurence rozhodně není standard.

Dokování do nabíjecí stanice probíhá automaticky. Stanice samozřejmě musí být připojena do elektrické zásuvky a kolem ní musí být prostor ideálně o velikosti metru a více, a to ve všech směrech. V průběhu hledání domovské stanice LG stále vysává, jakmile se však přiblíží a započne samotný proces dokování, LG již nevysává, přesto pomalu otáčí kolečky. Nalezení domovské stanice proběhlo vždy, avšak dokování nepatří mezi nejrychlejší. I když je LG vzdálené od stanice třeba jen dva metry, nejdříve si prostor oskenuje, otáčí se kolem své osy a následně hledá. Někdy bylo dokování otázkou ani ne 20 vteřin, jindy se LG trochu zapotilo a dokování zabralo i dvě minuty.

Pokud chcete LG vyslat do nabíječky dříve, stačí stisknout příslušné tlačítko na těle vysavače, případně vyslat požadavek skrze dálkový ovladač.

Příslušenství: příjemná nadílka

Když už jsme zmínili možnost ovládání skrze dálkový ovladač, měli bychom si dodávané příslušenství trochu více popsat. Dodávaný dálkový ovladač je poměrně malý a přehledný, což oceňujeme. Kromě samotného tlačítka pro zapnutí/vypnutí a tlačítka pro dokování, změnu režimu a aktivaci režimu Turbo umožní aktivovat i režim Repeat (opakování) či Mute (utlumení hlasového asistenta). Zvládne také vyvolat diagnostický režim, kdy vysavač oznámí případné chyby. Skrze ovladač se rovněž zadává plánovaný úklid. Nastavit můžete čas na každý den, kdy robotický vysavač automaticky začne s uklízecím procesem. V jeden den můžete nastavit pouze jeden čas.

Důležitým prvkem ovladače jsou také směrové šipky s tlačítkem uprostřed. To slouží pro pozastavení uklízecího procesu, po stisku jakékoliv směrové šipky vyvoláte manuální režim. Co to znamená? Vysavač se zastaví a následuje pouze vaše pokyny. Pro pohyb je nutné danou šipku neustále držet, robotický vysavač se sám od sebe nepohybuje. Pro znovuaktivování automatického režimu stačí vybrat příslušný režim tlačítkem Mode, případně stisknout tlačítko START.

Zastavíme se také u násady na suché mopování. Ta se včetně mopovacích textilií nachází v základním balení. Instalace je velice snadná – textilii stačí umístit na násadu a tu následně zasunout na spodní část vysavače. Jde o suché mopování, a tak rozhodně nedoporučujeme vylévat na zem jakékoliv tekutiny.

Praktické zkušenosti: ví co dělá

V průběhu testování nás robotický vysavač LG Hom-Bot VR65710LVMP jedním slovem ohromil. Díky množství senzorů a kameře Dual Eye 2.0 na vrchní straně průběžně skenující strop se v prostoru pohyboval s velkou elegancí, nezaskočily jej ani různě rozmístěné překážky v prostoru. Speciální optická kamera se nachází i na spodní straně vysavače, díky „přisvícení“ se LG perfektně pohybuje i v naprosté tmě. Robotický vysavač LG byl jedním z mála, který se dokázal vyhnout i sklenici s vodou, kterou jsme záměrně umístili do prostoru, a to bez nutnosti si překážku „osahat“. Pokud vysavač uklízí malý prostor, který je ohraničen dveřmi, robotický vysavač vysává jen tak dlouho, jak je potřeba. Následně hlasový asistent oznámí úspěšné dokončení úklidu a vysavač se po pár minutách přepne do úsporného režimu. Díky tomu se baterie nevybíjí více než je nutné, přesto je vymezený prostor skvěle vysátý.

Hlučnost vysávání činí v základu zhruba 60 decibelů.

Robotický vysavač disponuje hned několika uklízecími režimy, mezi kterými si můžete manuálně vybírat. Konkrétně jde o Zig Zag, Cell to Cell, Spot, My Space, Turbo, Smart Turbo a Repeat. Režim Zig Zag lze považovat za základní. Robotický vysavač koordinovaně jezdí po místnosti, dokud není kompletně vysátá. Díky akcelerometru není problém, pokud vysavač na krátkou chvíli zvednete a přesunete jej například o metr až dva na jiné místo. LG na základě akcelerometru pozná, že se přemístilo, a následně hledá místo, odkud se tak stalo. Teprve až poté pokračuje v úklidu, aby nevynechalo žádnou část místnosti.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Režim Cell to Cell se hodí do větších místností či hal. LG si místnost rozdělí na několik částí – buněk (cell) – a ty následně postupně uklízí. Díky tomu se nestane, že by LG vynechalo důležité místo, například prostor vedle televizního stolku, který je ohraničen více překážkami. Režim Spot se hodí na úklid malého prostoru, například pokud se podaří něco rozsypat. My Space je speciální režim, k jehož naprogramování budete potřebovat dálkové ovládání. Po aktivaci režimu totiž musíte tlačítky na dálkovém ovladači přimět robota projet vymezený prostor s délkou a šířkou maximálně asi 1,5 metru. Vnitřní části tohoto prostoru pak robot věnuje zvýšenou pozornost, což se hodí například pod nohami jídelního stolu, případně právě na kusovém koberci.

Dále zmíníme režim Repeat. Pokud nejste spokojeni s úklidem robota, funkce Repeat mu nakáže úklidový proces zopakovat, i když samotný robot byl přesvědčen, že uklízecí proces je kompletní. Režim Turbo představovat nemusíme – hodí se tehdy, pokud je prostor úklidu silně zaprášený, případně vysáváte například pod postelí či sedací soupravou. Smart Turbo režim se aktivuje automaticky na základě daných podmínek. Režim se spustí například v momentě, kdy senzory LG detekují odlišný typ podložky, kupříkladu právě kusový koberec. Sepnutí režimu Smart Turbo je velmi rychlé – jakmile je robot celý na kusovém koberci, zvládne režim přepnout zhruba za půl vteřiny. Jakmile z koberce sjede, režim se automaticky ukončí (pokud tedy manuálně nezvolíte standardní režim Turbo). V takovém případě je režim aktivní po celou dobu uklízecího procesu.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Skvělou vlastností robota je schopnost učení. Prvních pár dnů robot od LG monitoruje místnosti, ve kterých se pohybuje. Tento proces zabere asi 5 dnů. Jakmile je robot připraven, hlasový asistent zahlásí, že proces učení byl dokončen. Od této chvíle se robotický vysavač pohybuje v prostoru mnohem rychleji a pevně umístěným překážkám se vyhýbá bez nutnosti si je testovat. My jen doplníme, že tento režim funguje pouze v momentě, kdy je výchozím bodem začátku uklízecího procesu nabíjecí základna, která musí být umístěna stále na stejném místě. Robot si tak prakticky nahraje do paměti místa, která má za nebezpečná či nedostupná, a dále se jim snaží vyhnout. Pokud byste nabíjecí stanici přemístili, robot by se musel znovu naučit cesty, které jsou pro něj bezpečné.

Za tu cenu jsme očekávali podporu Wi-Fi.

Hlučnost robotického vysavače činí v základu zhruba 60 decibelů, pocitově je však mnohem tišší než například Roomba. Při sepnutí režimu Turbo vzroste hlučnost na 69 decibelů, což je již hodnota, kterou určitě nepřeslechnete. Zatímco Roombu jsme nedoporučovali na večerní úklid či úklid nad ránem, u LG to, alespoň v základním režimu, jako problém nevidíme.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

A co překážky? LG zvládne dle slov výrobce překonat prahy do výšky až 1 centimetru, u nás nebyl problém ani s prahem s výškou necelého 1,5 centimetru. U vlasu koberce by si mělo LG poradit s výškou 1,5 centimetru, což odpovídá. Bohužel, i když se LG chlubí systémem Smart Exit, který by měl robotu pomoci vymotat se například z chumlu kabelů, za dobu našeho testování se ze záměrně nastražených kabelů vymotal jen výjimečně. I když se v průběhu opravdu snaží (zvedá kolečka a mění směr), pohyb vysavače je stále poměrně agresivní a v případě, že by najel například na kabel od počítače, měli bychom strach o jeho stržení. Robotický vysavač od LG totiž nemá problém trochu více „zabrat“, což je konkrétně při zamotání se do kabelů opravdu problém. Minimálně základní příprava prostoru před zahájením úklidu je tedy nezbytné.

Robotický vysavač od LG bohužel neumí pracovat s virtuální stěnou, což je zvláště s přihlédnutím na cenu vysavače poměrně škoda. Pokud chcete vysavači vymezit jen určitý prostor, nabízí se dvě řešení – zavřít dveře, případně navolit režim My Space, který se však hodí jen na velmi malé prostranství. Dveře opravdu doporučujeme zavřít na kliku, protože v opačném případě se LG Hom-Bot do vedlejší místnosti dostane. V rámci uklízecího procesu, jak už víme, čas od času nějakou překážku otestuje postupným tlačením, jen přivřené dveře tedy dokáže bez větších problémů otevřít.

LG Hom-Bot VR65710LVMP

Co se týká schodů, zde vše probíhalo naprosto bez problémů. I když se vysavač rozjede a míří přímo směrem ke schodišti, a to opravdu velice rychle, spodní senzory zachytí „propast“ a vysavač se bleskurychle zastaví a postupně vycouvá.

A co nás dále zamrzelo? Vzhledem k ceně jsme tak trochu očekávali podporu Wi-Fi, díky které by se robotický vysavač mohl spárovat s aplikací. LG takové vysavače umí, ovšem jde o dražší modely z nabídky. I když je ovládání skrze ovladač vcelku komfortní, z jiné místnosti robota ovládat nemůžete.

Zhodnocení: má svoji hlavu

Dnes testovaný robotický vysavač od LG má svoji hlavu. A to je jednoznačně dobře. Díky skvělé orientaci v prostoru se nestane, že by vám nárazy „utlačoval“ nábytek, oceňujeme také schopnost učení a zároveň množství úklidových režimů. Za cenu okolo 13 tisíc korun jde o jeden z nejpovedenějších modelů ve své kategorii, navíc s vlastní navigací, hlasovým asistentem v českém jazyce a nadstandardním příslušenstvím v základním balení. Zamrzela nás snad jen absence Wi-Fi a virtuální stěny, která je v této třídě robotických vysavačů vcelku standard, alespoň u konkurence.

Za zapůjčení robotického vysavače LG Hom-Bot VR65710LVMP děkujeme společnosti ROBOT WORLD s.r.o., u které si jej můžete rovněž zakoupit.

Dostane tedy LG naše doporučení? Určitě! Pokud máte domácí mazlíčky, oceníte také zvířecí kartáč v základním balení. Opomenout nesmíme ani HEPA filtr. Suma sumárum za své peníze dostanete kvalitu a své investice nebudete litovat.

Klady
  • schopnost učení
  • množství senzorů a kamera Dual Eye 2.0
  • systematičnost úklidu
  • neotřelý design, nízká hmotnost
  • velké množství úklidových režimů
  • nízká hlučnost (základní režim)
  • invertorový motor
  • hlasový asistent v češtině
  • velká odpadní nádoba
  • nadstandardní obsah balení
Zápory
  • chybí Wi-Fi
  • nepodporuje virtuální stěnu
  • delší doba nabíjení
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze