Logitech Pop Keys je klávesnice pro vyznavače emoji i milovníky psacích strojů

Fotogalerie
Logitech Pop Keys je klávesnice pro vyznavače emoji i milovníky psacích strojů
Fotografie: Petr Vojtěch, fzone.cz
  • Spojení je možné skrze přiložený dongle i Bluetooth
  • Kromě počítačů je klávesnice kompatibilní i s tablety

Pestrobarevné klávesnice obvykle vídáme na stolech milovníků počítačových her, Logitech se však rozhodl představit vskutku netradiční klávesnici i pro ty, kteří hraní her neholdují. Novinka s názvem Pop Keys doplněná o ladící myš Pop Mouse je nabízena hned ve třech barevných provedení, v našem případě se jedná o retro variantu „Blast“ vyvedenou v kombinaci sytě žluté, šedé a černé. A čím je tedy tato klávesnice unikátní, pomineme-li extravagantní výzor?

Odpověď najdete při pohledu na řadu kláves na samotném pravém boku. Zde lze spatřit celkem pět kláves s různými druhy smajlíků, kteří jsou připraveni se na povel uživatele objevit v chatovacím okně. Pomocí aplikace od výrobce pak můžete měnit naprogramování jednotlivých kláves a zároveň si vybrané klávesy fyzicky vyměnit tak, aby emoji odpovídalo nastavení. Vyloupnutí klávesy je vcelku jednoduché a zvládnete jej během chvilky.

Mechanické klávesy připomínají psací stroj.

Co se týče psaní na klávesnici (která je z počítačových systémů kompatibilní s macOS i Windows), můžete se těšit na opravdový retro zážitek díky mechanickým klávesám připomínajícím psací stroj. Pokud však neholdujete hlasitému klapání kláves, raději se poohlédněte jinde. Myš Pop Mouse se přitom tak trochu paradoxně chlubí zase velmi tichým chodem při kliknutí na pravé a levé tlačítko. Skrolovací kolečko má pak rozpoznat momenty, kdy chcete rychle přeskočit několik stran a kdy naopak chcete text či jiný obsah jen mírně poposunout. Spojení s počítačem či tabletem (podporován je také iPadOS a Chrome OS) zajišťuje technologie Bluetooth, případně lze zprostředkovat spojení pomocí přiloženého USB-A donglu.

Klávesnice nás rozhodně zaujala svým vzezřením, zpracování kláves à la psací stroj však není pro každého. Pokud se vám naopak tento retro styl zamlouvá a oceníte i řadu přeprogramovatelných tlačítek pro opravdu bleskurychlé zasílání oblíbených emoji, jedná se o zajímavou volbu. Více informací se dozvíte na logitech.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze