Nefunguje vám ověřování plateb pomocí SMS s kartou Curve? Nejste v tom sami

Nefunguje vám ověřování plateb pomocí SMS s kartou Curve? Nejste v tom sami
Fotografie: Martin Fajmon, fZone.cz
  • Curve má problém s ověřením plateb pomocí 3D Secure SMS zpráv
  • Na nápravě prý pracují, oprava je však v nedohlednu

Možná jste zaznamenali naši velkou recenzi na aplikaci Curve a její srovnání s Twistem a Revolut. Pokud aplikaci Curve používáte a platíte s ní například v zahraničích e-shopech, možná jste v posledních týdnech narazili na problém. Pokud platíte vyšší částku (obecně více než 30 GBP), jste vyzváni k ověření platby pomocí SMS. Problém je, že SMS nikdy nedorazí, vy se tedy nemáte jak autorizovat. Chyba je v 3D Secure ověření (3DS), které je v rámci evropské unie povinné. Co můžete dělat? Bohužel zatím nic, což potvrzují i fóra na webu Curve, kde se diskuze datuje už k roku 2020.

Dříve bylo možné autorizovat platby pomocí notifikace z aplikace, podobně jako to umí většina tuzemských bank, případně Twisto. To už však také nefunguje. My jsme se pokusili kontaktovat zákaznické centrum služby Curve, ovšem nedostali jsme žádnou konkrétní odpověď. Pouze to, že o chybě vědí a na nápravě pracují. Odhad dokončení oprav? V nedohlednu. Platby skrze telefon dotčeny nejsou. Stále tak můžete skrze Curve platit telefony Huawei či náramky Mi Band od Xiaomi. Brzy by měl Huawei zpřístupnit platby i na chytrých hodinkách.

Na odpověď jsme čekali týden, řešení je však v nedohlednu

Sebelepší služba může mít svá úskalí a o startupech to platí dvojnásob. A co vy, také jste zaznamenali problém s autorizací plateb 3DS pomocí SMS zpráv u startupu Curve? Podělte se o vaše postřehy v diskuzi pod článkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze