Nové AR brýle od Qualcommu jsou lehké a zcela bezdrátové

Nové AR brýle od Qualcommu jsou lehké a zcela bezdrátové
Fotografie: Qualcomm
  • Společnost navazuje na svůj předchozí model
  • Novinka je schopna pracovat bezdrátově, avšak za cenu malé výdrže baterie
  • Další výrobci si tento referenční design ještě mohou přizpůsobit

Qualcomm představil bezdrátovou verzi svého prohlížeče rozšířené reality Smart Viewer, referenční design, který by výrobci mohli adaptovat do komerčních náhlavních souprav. Bezdrátová verze AR Smart Viewer aktualizuje dřívější návrh chytrých brýlí o výkonnější čipovou sadu a systém tetheringu, který místo kabelu USB-C využívá Wi-Fi 6/6E a Bluetooth. To s sebou nese kompromis v podobě potenciálně velmi krátké výdrže baterie.

Qualcomm Smart Viewer

Společně s tím se zhoršily i jiné parametry, například zorné pole se zmenšilo z 45° na 40° – a obě tyto hodnoty jsou nižší, než co nabízí konkurence. Další parametry zůstávají a displeje nabídnou rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů a obnovovací frekvenci 90 Hz. I když nejde o nejlehčí brýle tohoto druhu, jejich 115 gramů je výrazně lepší než u většiny konkurence.

Qualcomm Smart Viewer
Srovnání staré a nové verze.

Qualcomm slibuje rychlou latenci 3 ms mezi brýlemi a připojeným telefonem nebo počítačem, pokud váš telefon nebo počítač obsahuje čip Qualcomm FastConnect 6900. Slabinou přístroje je však jeho 650mAh baterie, která vydrží v provozu zhruba 30 minut. Nicméně se předpokládá, že další výrobci bude vzhled a jejich parametry dále upravovat – k dispozici by například mohlo být napájení pomocí kabelu.

Qualcomm Smart Viewer

Qualcomm uvedl, že při vývoji finální verze spolupracuje nejméně se čtyřmi společnostmi, avšak není jasné, jaké to jsou. Nicméně jeho referenční návrh si umožňuje udělat jasnou představu, jak budou v dalších měsících vypadat jejich produkty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze