Nové QLED a Crystal UHD televizory od Samsungu právě vstupují na český trh

Nové QLED a Crystal UHD televizory od Samsungu právě vstupují na český trh
Fotografie: samsung.com
  • Cena UHD televizorů s novými smart funkcemi startuje na 14 990 Kč
  • Nejlépe vybavený Samsung Q950T nabídne nový procesor AI Quantum Processor 8K

Líbivý bezrámečkový design, prostorový zvuk, opravdové rozlišení 8K a ultratenké provedení nabízejí nové televizory QLED 8K od Samsungu, které v dubnu přichází na český trh. Vlajkovou lodí je model Q950T, který ve třech velikostech (65", 75" a 85") představuje to nejlepší z portfolia jihokorejského výrobce: 8K AI upscaling s neuronovou sítí pro obnovu detailů, přímé podsvícení v 8K, prostorový zvuk OTS+ a vylepšený design. Tyto televizory prakticky nemají rámeček okolo obrazovky, která tak v podstatě zabírá celou přední stranu (konkrétně 99 % panelu). Při sledování ze vzdálenosti tří až pěti metrů si mohou diváci užívat efekt takzvané „nekonečné obrazovky“, tzv. Infinity Screen, kdy okraje zdánlivě úplně mizí. Doporučená maloobchodní cena začíná na 149 990 Kč.

Q950T – ten nejlepší televizor od Samsungu

Do výbavy modelu Q950T patří obrazový procesor AI Quantum Processor 8K nové generace, který využívá výkonné polovodičové technologie Samsung a jehož součástí je vyspělá umělá inteligence umožňující interpolaci obrazu na vysoké úrovni. Za pomoci strojového učení dokáže procesor analyzovat a rozpoznat charakteristické znaky jednotlivých pixelů a následně překreslit nejrůznější prvky v obrazu v rozlišení 8K.

Samsung Q950T

Umělá inteligence se u modelu Q950 rovněž stará, aby divácký zážitek nekazily žádné rušivé vlivy. Tradiční televizní senzory dokážou upravit jas obrazovky podle okolního světla v místnosti, ovšem technologie Adaptivní obraz jde ještě dále – jas mění v jednotlivých scénách, takže se diváci mohou těšit na kvalitní obraz s dostatečným kontrastem v jakémkoli prostředí.

QLED 8K mají nově dvě modelové řady

Vedle modelu Q950T nabízí Samsung základní řadu QLED 8K televizorů označenou Q800T s velkým výběrem úhlopříček, jež představuje alternativu k novým modelovým řadám 8K televizorů konkurenčních značek. Kromě toho je k dispozici i celá řada chytrých funkcí fungujících na platformě Tizen, díky níž si uživatelé mohou vychutnat mimořádně snadné ovládání a k tomu vyzkoušet například Multiview

Samsung Q800T
Samsung Q800T

Každý z modelů této řady splňuje požadavky Certified Test Specifications oborového sdružení 8K Association i standard CTA 8K Ultra HD Display Definition. Řada QLED 8K také jako jedna z prvních na světě podporuje přehrávání nativního obsahu v rozlišení 8K. V roce 2020 budou majitelé těchto televizí moci sledovat a streamovat obraz v 8K prostřednictvím kodeku AV1. Všechny 8K televize Samsung pro rok 2020 podporují tuto funkci již z výroby. Kromě toho Samsung spolupracuje se svými partnery (např. s YouTube) na dalších způsobech, jak nativní 8K rozlišení streamovat.

Samsung Q800T
Samsung Q800T

Základní řada QLED 8K televizorů Q800T je k dispozici ve čtyřech velikostech úhlopříček: 55" (doporučená maloobchodní cena 74 990 Kč), 65" (99 990 Kč), 75" (139 990 Kč) a 82" (179 990 Kč).

Dokonalý obraz a zvuk u QLED 4K

Letošní QLED televizory od Samsungu reprezentuje i pět řad QLED 4K panelů. Nabízí 100% objem barev díky technologii Quantum Dot, vysoký jas s Quantum HDR, přímé zadní podsvícení, ultraširoké pozorovací úhly a antireflexní povrch. Televizory QLED 4K dokáží intuitivně přizpůsobit jas obrazu podle světelných podmínek v místnosti a mají také inteligentní zvukový režim. Přímé zadní podsvícení vytváří dokonalou černou a perfektní kontrast i hloubku, ultraširoké pozorovací úhly a antireflexní povrch zase skvěle zobrazují všechny barvy i černou, když se divák divá ze strany.

Samsung Q80T
Samsung Q80T

Od modelové řady Q80T výše televizory nabízí i Zvuk sledující pohyb (OTS), konkrétně filmový prostorový zvuk a zvuk sladěný s obrazem. Pokud je televizor vypnutý, ožije režim Ambient Mode+, který promění černou plochu obrazovky ve foto stěnu, zobrazí informace o počasí nebo jednoduše splyne s okolní stěnou. QLED 4K televizory jsou dostupné v řadách Q60T, Q70T (s vylepšeným herním režimem), Q80T, Q90T a Q95T. Každá řada má dvě až šest velikostí úhlopříček (nejvíce jich je dostupných u modelu Q60T). Doporučená maloobchodní cena QLED 4K televizorů začíná na 19 990 Kč.

Samsung SmartHub

Crystal UHD s novými smart funkcemi

Prvky prémiového bezrámečkového designu nabízí také nové Crystal UHD televize, které přichází s technologií Dual LED pro dokonalý kontrast a novými smart funkcemi. Jde o Multi View pro zobrazování více obsahu najednou z mobilního telefonu, Moje album pro zobrazování fotek z mobilu ve fotorámečku nebo Acoustic Wall, který analyzuje hudbu a doplní ji grafickým efektem a osobního asistenta Bixby.

Samsung TU8000

Crystal UHD televizory Samsung pro rok 2020 tvoří tři samostatné modelové řady TU7000, TU8000 a TU8500, které jsou k dostání v úhlopříčkách 43" až 85" (nejvíce velikostí, celkem osm, je k dispozici u modelu TU7000). Doporučené maloobchodní ceny u modelu TU700 začínají na 9 900 Kč, u TU8000 na 11 990 Kč a u TU8500 na 14 990 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze