O2 TV konečně míří na Android TV. Nedočkají se však úplně všichni

1
O2 TV konečně míří na Android TV. Nedočkají se však úplně všichni
Fotografie: O2
  • V současné době je aplikace k dispozici pro TV Sony, Philips a Panasonic
  • V příštím roce se dočkají majitelé televizí od TCL a JVC

Moderním způsobem, jak sledovat klasické televizní stanice, jsou tzv. služby IPTV, tedy internetové televize. Takovou možnost nabízí také O2, avšak mnoho zájemců je odkázáno na krajně nepohodlné řešení prostřednictvím set-top boxu. Elegantní řešení formou aplikace pro chytré televize je značné části uživatelů zapovězeno. Operátor vydal aplikaci pouze pro platformu Tizen, tedy chytré televize Samsung, a to před téměř dvěma lety. Tehdy také přislíbil, že verze pro chytré televize LG a televize se systémem Android TV dorazí v roce 2020.

O2 TV

Jak všichni víme, slib O2 nedodrželo a vydání aplikace pro chytré televize neustále odkládalo. Na lepší časy začalo svítat až v září letošního roku, kdy vyšla aplikace pro chytré televize LG. Na čekací listině však nadále zůstávala nemalá skupina majitelů televizí s Android TV. Čekání pro mnohé skončilo dnes. O2 vydalo aplikaci pro modely Sony, Philips a Panasonic, které mají Android TV 9.0 a novější.

Jak správně tušíte, menším překvapením je, že ačkoliv je aplikace vydána pro Android TV, mají nadále někteří smůlu, protože je vše omezeno konkrétním výrobce. O2 na náš dotaz potvrdilo, že se počítá s postupným rozšířením podpory i na další televize s Android TV. V příštím roce by tak mělo jít o chytré televize značek TCL a JVC.

Diskuze ke článku
Selinger Zdeněk
Selinger Zdeněk
Myslel jsem,že je jedno v jaké televizi máme systém Android TV 9 nainstalovaný,jestli je to Sony nebo TCL.V čem je rozdíl?Android TV je snad pořád stejný?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze