Playdate je zajímavý herní handheld se silným nádechem retra

Playdate je zajímavý herní handheld se silným nádechem retra
  • Připravovaná herní konzole připomíná první Game Boye
  • Má originální způsob ovládání i distribuci her

Originální Game Boy s černobílým displejem byla přenosná herní konzole, která se nesmazatelně zapsala do srdcí miliónů hráčů. A když se podíváme na novinku od firmy Panic, kterou budete nejspíše znát jako tvůrce povedené adventury Firewatch, pak určitě rozpoznáte zdroj inspirace herního zařízení Play Date.

Přes mnoho podobnosti je zde několik zajímavých prvků. Hned na první pohled si nelze nevšimnout kliky na boku zařízení. Vypadá to skoro, jako by měla sloužit k nabíjení, ale jedná se o originální herní ovladač, který doplňuje kříž a dvojici tlačítek na čelní straně. Nad nimi najdeme černobílý displej s úhlopříčkou 2,7 palce s rozlišením 400 × 240 bodů. Je bez podsvícení – namísto toho má reflexivní fólii pro maximální využití okolního světla.

PlayDate

I přes retro vzhled zde nechybí moderní technologie jako Bluetooth nebo Wi-Fi ke stahování nových her. Tím se dostáváme k zajímavé politice prodeje her. Společně se zařízením za 149 dolarů (asi 4 200 Kč včetně DPH) dostanete i licenci na dvanáct her. Ty budou vycházet postupně s týdenními odstupy a Playdate vás na ně upozorní.

Předobjednávky začnou koncem tohoto roku a první zařízení zamíří k zákazníkům na začátku roku 2020.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze