Počty nově nakažených koronavirem v Česku opět rostou

Počty nově nakažených koronavirem v Česku opět rostou
Fotografie: unsplash.com
  • Za včerejší den přibylo 1 156 nově nakažených
  • Minulý týden bylo nahlášeno v průměru dvakrát méně případů
  • Hospitalizovaných je aktuálně 179 pacientů

Od začátku tohoto týdne se denní počty nově nakažených případů koronavirem drží nad tisícem. V pondělí přibylo 1 241 nakažených, v úterý 1 180 a ke včerejšímu dni bylo ohlášeno 1 156 nové nakažených koronavirem. Je to skoro dvakrát více než v minulém týdnu. Nakažených může být ale daleko více vzhledem k tomu, že se nyní málo testuje. V nemocnici je aktuálně hospitalizovaných 179 pacientů.

Podle dat Ministerstva zdravotnictví epidemie v posledních dnech zesiluje. Během května se počty nově nakažených držely pod 500 denně. Zvyšuje se také incidenční číslo. Za posledních sedm dní připadá na 100 tisíc obyvatel 51 nakažených. Nejvíce nakažených je nyní v Praze, kde na 100 tisíc obyvatel připadá 125 nakažených. Samozřejmě se tyto počty nedají srovnávat se situací, která v Česku byla na začátku roku, kdy se počty nově nakažených pohybovaly v desítkách tisíc.

Od začátku pandemie koronaviru byly v Česku potvrzeny necelé čtyři miliony případů. Opakovaně se nakazilo 267 443 osob. V souvislosti s virem zemřelo 40 316 lidí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze