Počty nově nakažených koronavirem zůstávají v Česku stále nízké

Počty nově nakažených koronavirem zůstávají v Česku stále nízké
Fotografie: unsplash.com
  • V úterý přibylo 709 nových případů koronaviru
  • Nejméně nakažených bylo nahlášeno v neděli
  • Hospitalizovaných s nákazou je aktuálně 574 pacientů
  • V důsledku nemoci během posledních sedmi dnů zemřelo 67 osob

Už čtvrtý týden za sebou je šíření koronaviru v Česku stále pomalé. Podle dat Ministerstva zdravotnictví bylo za posledních 7 dní nejméně nových případů zaznamenáno v neděli, kdy laboratoře nahlásily pouhých 80 nově nakažených. V úterý přibylo 709 nových případů koronaviru. To je o 387 méně než minulý týden v úterý. Hospitalizovaných s nákazou je aktuálně 574 pacientů.

V důsledku nemoci během posledních sedmi dnů zemřelo 67 osob. O týden dříve byl počet zemřelých 53. Dohromady v Česku zemřelo od začátku pandemie 41 682 lidí. Aktuálně je v nemocnicích hospitalizováno 22 pacientů ve vážném stavu. Nejvíce nakažených je aktuálně v Ústeckém a Jihomoravském kraji. Nejlepší situace je nyní Karlovarském kraji a na Vysočině.


Stále se také snižuje počet provedených testů. Laboratoře v pondělí provedly dohromady 6 033 antigenních a PCR testů, to je o 3 111 méně než minulý týden. Od začátku pandemie se koronavirem v Česku nakazily 4 163 425 lidí. K tomuto číslu musíme připočítat případy opakovaného nakažení. Těch je evidováno 359 019.

Aktuálně je v Česku proti koronaviru plně naočkováno 6 893 694 lidí. První posilovací dávku dostalo 4 346 689 osob, druhou posilovací dávku si nechalo naočkovat 635 896 lidí. Během úterka lékaři podali 9 466 dávek očkování. „Pro dospělé je očkování permanentkou k normálnímu životu, zároveň nám umožňuje, aby děti mohly prožívat dětství kvalitně ve školních lavicích a v zájmových kroužcích spolu se svými vrstevníky. Prosím, očkujte se. Je zbytečné, aby na koronavirus zbytečně umírali lidé,“ uvedl Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na Twitteru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze