Podle Elona Muska potřebujeme 1 000 lodí a 20 let na vybudování kolonie na Marsu

9
Podle Elona Muska potřebujeme 1 000 lodí a 20 let na vybudování kolonie na Marsu
  • Letět se může jen jednou za dva roky
  • Musk plánuje první přistání na Marsu na rok 2024

Společnost SpaceX se kromě snahy dostat lidi na oběžnou dráhu věnuje také úkolům v dlouhodobějším časovém horizontu. Jedná se například o snahu vybudovat trvalé osídlení na Marsu. Zatímco v létě ukazovala společnost spíše návrh celého problému a spoustu problémů, se kterými se musí popasovat, nyní byl Elon Musk o poznání konkrétnější.


Podle jeho poslední diskuze s fanoušky bude zapotřebí jedna tisícovka lodí Starship, aby se na Marsu podařilo vybudovat zázemí vhodné pro trvalé osídlení. Přesun materiálu zabere celých dvacet let, hlavně proto, že planety se do vzájemné blízkosti dostanou jen jednou za dva roky.

Před budováním základny je však potřeba na Mars skutečně doletět s pilotovanou misí. NASA prozatím nemá konkrétní plán a soustředí se spíše na Měsíc, kam chce znovu vyslat posádku v roce 2024. V témže roce by Musk rád poslal lidskou misi na Mars, ale to se zdá (jako mnoho jiných jeho plánů) nadsazené.

Diskuze ke článku
Rudolf Nový
Tuto planetu jsme již zdevastovali tak hurá někam jinam ????
Michal
Pominu-li bulvární lacinost článku, v čem je vlastně problém? Pokud je ten počítač nástrojem, který tu mzdu zajistí na několik let, tak investice 2 platů není nijak veliká. Navíc i po např. 4 nebo 5 letech ten Macbook prodáte za cca 50 % jeho pořizovací ceny, takže o celou počáteční "investici" určitě nepřijdete.
skacelp
Měl jsem Muska za vizionáře, ale on je to jen pomahač, pohůnek a poskok těch, kteří zde, na Zemi, chtějí vybudovat nový světový řád. Nebo si snad myslíte, že satelity pro sítě 5G bude sponzorovat z několikaleté ztrátové výroby elektromobilů Tesla?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze