Pojďte s námi zachraňovat zvířecí životy

To nejlepší z Disney+
Pojďte s námi zachraňovat zvířecí životy
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme zavítali do divočiny mezi divoká zvířata
  • Dnes se podíváme na dokumenty o lékařích a odbornících, kteří zvířatům pomáhají
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Byli jste někdy svědky zvířecí operace? Nebo byl váš psí mazlíček tak nevychovaný, že jste museli hledat odborníka, který ho naučil naučil poslušnosti? Pokud ne, máte dnes jedinečnou možnost podívat se na dokumenty, které nahlíží do života lékařům a odborníkům, kteří dávají naději na život domácím mazlíčkům i exotickým zvířatům. A to není vše.

Zvířecí pohotovost (Animal ER)

Dokumentární seriál National Geographic Zvířecí pohotovost nás zavede do lékařského prostředí, kde Dr. Brian Beale a jeho tým zachraňují životy papouškům i divokým šelmám. National Geographic natočil dvě řady tohoto dokumentu. První série byla vydána v roce 2016. Obě jsou ke zhlédnutí na Disney+.

Veterináři z pobřeží Gulf Coast (GCVS) pomáhají všem druhům zvířat. Prostřednictvím dokumentu diváci uvidí celý proces pomoci od příjezdu na pohotovost, určení diagnózy přes léčbu i případnou operaci až po návrat uzdraveného zvířete domů.

Je velmi zajímavé sledovat práci veterinářů. Vidět záběry z operačního sálu, kdy lékaři dělají vše pro to, aby zachránili zvířatům život.

Pohotovost pro exotická zvířata (Dr K's Exotic Animal ER)

Pohotovost pro exotická zvířata je dokumentární seriál, který nás zavede na jižní Floridu do ordinace určené pro exotická zvířata Broward Avian and Exotic Animal Hospital. Tuto ordinaci vlastní a vede Dr. Susan Kelleherová. Společně s jejím týmem lékařů pomáhá exotickým zvířatům. Dokumentem diváky provází tři vypravěči – Art Edmonds, Alex Quenga a Josh Goodman. Dohromady bylo natočeno 9 sérií. První byla uvedena v roce 2014. Dokument sklidil pozitivní hodnocení od diváků i kritiků. Na Disney+ je pouze šestá řada.

„Cokoli kromě psů a koček. Co se vejde do dveří, to ošetřím!“ To jsou slova doktorky K., jak se Dr. Susan Kelleherové přezdívá. A tak to také je. Doktorka a její tým lékařů pomohou všem exotickým mazlíčkům, které jejich páni do ordinace přivezou.

Stejně jako v případě dokumentu Zvířecí pohotovost, i při sledování Pohotovosti pro exotická zvířata se dozvídáme mnoho zajímavých věcí o exotických zvířatech. Sledujeme úžasnou práci lékařů nejen na operačním sále, ale i při diagnóze nemocí. Je opravdu velká škoda, že Disney+ nabízí pouze jednu řadu.

Neuvěřitelné psí příběhy (Dog: Impossible)

Neuvěřitelné psí příběhy je dokument o narušeném psím chování. National Geographic natočil dvě série. První byla vydána v roce 2019. Na Disney+ můžete sledovat pouze první řadu.

Na světě existuje mnoho psů, o kterých si lidé myslí, že jsou zlí. Podle Matta Beisnera se většina těchto psů pouze bojí a neumí si se strachem jinak poradit. V dokumentu uvidíme inovativní přístupy k úpravě chování psů. V každém díle se diváci dozví mnoho zajímavých informací o výchově svého domácího mazlíčka.

Pokud máte rádi psy stejně jako já, rozhodně si tento dokument nenechte ujít. Na začátku uvidíte agresivní psy, o kterých si budete myslet, že jim není pomoci a postupně se dozvíte, co jejich chování způsobilo a jak jim od jejich problému pomoct.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze