Praha se i v letošním roce umístila mezi 10 nejlepšími městy světa

Praha se i v letošním roce umístila mezi 10 nejlepšími městy světa
Fotografie: unsplash.com
  • Na první místě se umístil Edinburgh a na posledním Dauhá
  • Praha byla šestá
  • Hlavní město je oblíbené díky velkému množství galerií a muzeí i kvalitnímu a cenově dostupnému jídlu v restauracích

Stejně jako v loňském roce britský server TimeOut udělal žebříček 53 nejlepších měst světa. Time Out se ptal tisíců obyvatel měst po celém světě na to, jak se jim v jejich městě žije. Zajímal se o restaurace a bary, divadla a umělecké galerie. Ptali se také na noční život a popularitu seznamovacích aplikací. Jaké jsou sousedské vztahy a která místa jsou nejvíce populární. Cílem žebříčku bylo vytvořit celosvětový pohled na život v různých městech a ukázat lidem, kde by se jim mohlo líbit.

Na prvním místě se umístilo skotské hlavní město Edinburgh. Město je známé svými památkami, architekturou a malebnými uličkami, které z něj dělají jedno z nejkrásnějších měst k prozkoumávání pěšky. Edinburgh také nabízí rozmanitý výběr restaurací, které se stále rozšiřují. Město je progresivní a vstřícné ke všem skupinám lidí (88 % obyvatel uvedlo, že je zde snadné vyjádřit, kdo jste).


Další čtyři příčky obsadily Chicago, Medellín, Glasgow a Amsterdam. Na šestém místě se umístila Praha, která se také stala třetím nejkrásnějším městem světa. Naše hlavní město se ale neumístilo mezi deseti nejlepšími městy světa jen díky kráse. Turistům se líbí velké množství galerií a muzeí nebo kvalitní a cenově dostupné jídlo v restauracích a obchodech. Obyvatelé Prahy uvedli, že je velmi snadné cestovat po hlavním městě.

Časopis doporučuje navštívit nově zrenovovanou náplavku, která byla nominována na prestižní cenu za architekturu, nebo Střelecký ostrov, který nabízí nadčasové výhledy. V loňském roce se Praha umístila na sedmém místě ze 37 měst světa. Poslední tři místa pak obsadila města Bangkok, Hongkong a Dauhá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze