Provedeme vás registrací k očkování proti COVID-19

Provedeme vás registrací k očkování proti COVID-19
Fotografie: unsplash.com
  • Od 1. března se k očkování mohou registrovat osoby starší 70 let
  • Od soboty 27. února se zaregistrovalo přes 360 tisíc lidí
  • Pokud si s registrací nevíte rady, zde najdete návod

Od 1. března se k očkování mohou registrovat lidé starší 70 let. Chytrá karanténa na Twitteru uvádí, že se již zaregistrovalo 200 tisíc lidí starších 70 let. Od soboty 27. února se mohou registrovat i učitelé. Jsou mezi námi ale stále ti, kteří nevědí, jak se registrovat. Zde od nás máte kompletní návod, kterým se můžete řídit.


Nejdříve si musíme otevřít odkaz na registrační formulář. Objeví se vstupní obrazovka, která vybízí k vyplnění telefonního čísla, na které systém zašle PIN kód. Systém se díky kódu ujistí, že žádost nevyplňuje někdo s falešným telefonním číslem a pustí nás dál. Po vyplnění telefonního čísla a kliknutím na tlačítko ODESLAT se otevře další krok.

Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19 Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19

Počkáme až dorazí SMS s PIN kódem. Ten následně vyplníme do určeného okénka a klikneme na POTVRDIT. Pokud systém vyhodnotí, že se kód s telefonním číslem shoduje, můžeme pokračovat na další krok.

Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19

V dalším kroku budeme vyplňovat osobní údaje, kromě telefonního čísla, které zůstalo předvyplněné z prvního kroku. Také uvedeme, kam na očkování přijdeme. Nezapomeňte zaškrtnout odpovídající věk a zda máte odpovídající profesní příslušnost, pokud ne, necháte políčka nevyplněná. Pak už jen zaškrtnete čestné prohlášení o pravosti údajů a dáte ODESLAT ŽÁDOST.

Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19 Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19 Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19

Následně se otevře okno, ve kterém se dozvíme, že registrace proběhla úspěšně. Jakmile budou volná místa k očkování na vámi zadaném místě, přijde vám SMS s PIN kódem 2, kterým si pak budete rezervovat konkrétní čas očkování.

Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze