Raketa SpaceX vytvořila na obloze nečekanou podívanou. Lidé ji měli za UFO

Raketa SpaceX vytvořila na obloze nečekanou podívanou. Lidé ji měli za UFO
  • Poslední letošní start rakety společnosti SpaceX poskytl obyvatelům Los Angeles nečekanou podívanou
  • Plyny vycházející z rakety nasvítily poslední paprsky zapadajícího slunce pod ideálním úhlem, aby vznikl na obloze fascinující světelný úkaz
  • Mnoho fanoušků SpaceX gratulovalo, avšak spousta obyvatel volala pochopitelně také na policii, jelikož pokládali raketu za UFO

Poslední letošní start rakety Falcon 9 z dílen SpaceX vyvolal nepředvídatelně velký rozruch. Raketa odstartovala v pátek večer z letecké základny Vandenberg v Kalifornii a jak se ukázalo, vzlétla v ten nejlepší možný okamžik. Poslední paprsky zapadajícího slunce totiž nasvítily plyn z rakety pod perfektním úhlem, díky čemuž se obyvatelé Los Angeles, nad kterým raketa prolétala, dočkali úchvatné podívané.

Jak můžete vidět s řady příspěvků, mnozí gratulovali SpaceX k úspěšnému startu a děkovali za parádní show. Ani sám Elon Musk, zakladatel SpaceX, s tak působivou podívanou nepočítal a dělal si na svém Twitteru z celé situace srandu, přičemž popsal zářící raketu na nebi jako „Nukleární mimozemské UFO ze Severní Koreji“.

Spousta nezasvěcených lidí, kteří o startu nevěděli, bylo ovšem zcela pochopitelně šokováno pohledem na noční nebe. Dokonce i řada známých celebrit reagovala na podivnou záři, zkrátka nikomu ve „Městě andělů“ nečekané páteční představení rakety v režii SpaceX neuniklo. Mnozí občané město ovšem situaci nebrali s takovým nadhledem a policie se tak dočkala spousty hovorů rozrušených lidí, kteří hlásili pozorování UFO. Situace byla natolik vážná, že i starosta L.A. musel učinit veřejné prohlášení, že skutečně o nic vážného nejde.

Zdroje: mashable.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze