Eufy eufyCam 2 Kit
test

Eufy eufyCam 2 Kit

Špičkové bezdrátové zabezpečení
3

Na fZone.cz testujeme bezpečnostní kamery pro domácnosti často a rádi, většinou však jde o velmi podobné produkty. Na tom není nic špatného, každý výrobce přidá něco svého, a vzniká tak zajímavé konkurenční prostředí. Dnes testované řešení od Eufy je však zcela originální, za rozumnou cenu a některými funkcemi téměř šokuje. Zaslouží si vaši pozornost?

Značka Anker není našim čtenářům neznámá, před nějakým časem jste si mohli přečíst podrobnou recenzi opravdu šikovného robotického vysavače Eufy RoboVac L70 Hybrid. Právě produkty podznačky Eufy patří u Ankeru chytré domácnosti, v této kategorii tak kromě robotických vysavačů nalezneme také dětské chůvičky, chytré zásuvky, osobní váhy, inteligentní žárovky, elektronický zámek dveří a samozřejmě také již zmíněné kamery. A to stále není kompletní výčet. Dnes se podíváme na zoubek jedné z nejzajímavějších kamer od Ankeru – model eufyCam 2. První generace tohoto řešení mimochodem debutovala na Kickstarteru.

EufyCam 2

EufyCam 2 se prodává jak samostatně, tak v setu. Ten je pro prvotní postavení celého řešení nezbytný, později si však můžete dokupovat další kamery dle libosti. EufyCam 2 je jednou z vlajkových lodí v sortimentu značky Anker, proto si troufneme říci, že i vás mohou dnes testované kamery zaujmout.

Technické parametry Eufy eufyCam 2

Rozměry kamery 106,7 × 57 × 57 mm
Hmotnost kamery 362 gramů
Baterie kamery 13 400 mAh
Výdrž kamery až 365 dnů
Certifikace odolnosti IP67
Šifrování AES 256bitové šifrování
Provozní teplota -20 ° C ~ 50 ° C
Rozlišení a typ senzoru Full HD, Sony IMX307
Zorný úhel 140 °
Noční videní ano, 4× IR, až 7,5 metrů
Záznam videa pouze při detekci pohybu, 16GB úložiště
Mikrofon/reproduktor ano/ano
Podpora Google Asistent, Apple HomeKit, Amazon Alexa ano/ano/ano
Wi-Fi základna/kamera ano (2,4 GHz)
Aplikace aplikace EufyHome pro iOS a Android
Doba nabíjení 8 hodin
Cena setu (základna + 2 kamery) 9 990 Kč
Cena samostatné kamery 4 490 Kč

Obsah balení: vše, co potřebujete

V balení je opravdu vše potřebné. Kromě dvojice kamer eufyCam 2 (u výrobce lze zakoupit i balení s více eufyCam 2 uvnitř) naleznete v elegantní krabici také základnu HomeBase druhé generace, adaptér do sítě pro HomeBase, LAN kabel pro spojení HomeBase s routerem, USB-A–microUSB kabel pro nabití eufyCam 2 a také prvky potřebné k instalaci kamer do interiéru/exteriéru, a to včetně hmoždinek.

Dvě kamery a spousta doplňků!

Nechybí ani manuál v českém jazyce, který vás provede základním nastavením, stejně tak samolepka, která upozorňuje na zabezpečovací systém uvnitř objektu. Dalo by se říci, že nic více není potřeba.

Líbilo se nám
  • bohatý obsah balení

Zpracování a konstrukce: líbivě

Jak už víme z obsahu balení, dnes to nebude jen o kamerách, ale také o stanici HomeBase 2, která je pro prvotní instalaci naprosto nezbytná. Proto, pokud se vám bude řešení eufyCam 2 líbit, doporučujeme pořídit právě tento startovací balíček.

Eufy eufyCam 2 Kit

Začneme ale kamerou, design obou je identický, proto jednotné číslo. EufyCam 2 je z kombinace tvrzeného a pogumovaného plastu, přední část je lesklá bílá, zadní pak matná, pogumovaná a šedá. Není to žádný drobeček – jde o hranatější válec s rozměry 106,7 × 57 × 57 mm. Na čele kamery je to nejdůležitější – snímač, stavová LED a skryté zůstávají 4 IR diody pro noční vidění. Ve spodní části poté je PIR detektor pohybu.

Na zadní části je jediné tlačítko, které využijete při párování se základovou stanicí. Ze spodní strany si poté můžete všimnout hlasitého reproduktoru pro obousměrnou komunikaci. Zadní část pak skrývá otvor pro instalaci držáku a zároveň pod záslepkou najdete microUSB konektor. Zapomenout nesmíme ještě na logo výrobce na levém i pravém boku kamery.

Zmíníme i hmotnost 360 gramů, což je překvapivě dost. Většinou jsou totiž interiérové kamery poměrně lehké. Nicméně tento model má k vyšší hmotnosti důvod – integrovanou baterii o celkové kapacitě 13 400 mAh.

Přítomnost silných magnetů je velkým benefitem.

Anker si pro nás připravil ještě jedno milé překvapení. Kromě možnosti namontovat eufyCam 2 skrze držák v balení ji lze umístit na cokoli kovového, zadní část je totiž opatřena velice silným magnetem. Pokud tedy chcete a máte tu možnost, můžete kameru instalovat například na kovové zábradlí, krytku lampy, terasu, schodiště či lednici atp. Vzhledem k tomu, že má vlastní baterii, nemusíte řešit, jak daleko bude od elektřiny, což je neuvěřitelně praktické. Magnet je navíc opravdu extrémně silný, na svém místě poté kamera drží jako přibitá, a to i přes její ne zrovna nízkou hmotnost.

Kamera je rovněž odolná dle certifikace IP67, není tedy problém používat ji i v exteriéru, například na zahradě, terase, případně rovnou připevněnou na domě. EufyCam 2 by měla odolat teplotám -20 až 50 stupňů Celsia, v našich podmínkách tedy nevidíme problém.

Dostáváme se ke stanici HomeBase 2. Ta je rovněž z bílého plastu, tentokrát již z větší části matného. HomeBase je krabička velká 13 × 8,5 × 8,5 cm, na jejím předním dílu je LED, která informuje o aktuálním stavu, boky a vrchní část jsou prázdné. Na zadní straně se pak kromě chladící mřížky nachází napájecí proprietární kruhový adaptér, ethernetový konektor, USB-A, synchronizací tlačítko a také resetovací zdířka. HomeBase 2 stojí na pogumovaných nožkách, převržení se tedy obávat nemusíte.

Eufy eufyCam 2 Kit
Za jak dlouho si všimnete eufyCam 2?

Jak kamery, tak i HomeBase 2 působí poctivým a elegantním dojmem, rozhodně nelze říci, že by například kamera vzbuzovala velkou pozornost. Naopak, při vhodném umístění díky magnetům ji většina návštěv vůbec nezaregistrovala.

Líbilo se nám
  • poctivé zpracování
  • elegantní vzhled
  • minimum zbytečného „zdobení“
  • magnety na kameře pro snadný úchyt
  • odolnost dle certifikace IP67
Nelíbilo se nám
  • kamery jsou opravdu těžké
  • hodila by se i černá barevná varianta

Instalace: hračka

Ne vždy je instalace domácích kamer snadná, rychlá nebo uživatelsky přívětivá. To se naštěstí nepotvrdilo u Eufy. Začít musíte se základovou stanicí HomeBase 2. Tu zapojíte do sítě skrze dodávaný kabel s kulatou koncovkou a stáhnete aplikaci Eufy Security, která je k dispozici pro Android i iOS zcela zdarma.

Eufy eufyCam 2 Kit

Poté přistoupíte k párování HomeBase 2 s vaší domácí sítí. Zde je nutné využít dodávaného LAN kabelu, kterým spojíte stanici s routerem a zkontrolujete, zda je telefon připojen do stejné sítě jako HomeBase 2 skrze LAN konektor. Po prvotním nastavení lze přepnout LAN na Wi-Fi, ale při prvotním nastavení je ethernet port nezbytný. My jsme využili Wi-Fi mesh řešení Deco od TP-Link. U toho je výhodou, že je jedno, do jakého satelitu HomeBase 2 zapojíte. Následně potvrdíte a počkáte asi minutu (v našem případě asi 10 vteřin), než se LED na přední straně HomeBase 2 rozsvítí modrou barvou (do té doby svítí červeně). Následně si stanici pojmenujete, ve většině případů aktualizujete firmware a můžete přistoupit k připojení kamer.

Instalace je velmi rychlá a snadná.

I nastavení eufyCam 2 je velmi snadné. Stačí v aplikaci vybrat vhodný model (eufyCam 2), stisknout párovací tlačítko a umístit HomeBase 2 a kameru do vzdálenosti maximálně půl metru. Díky speciálnímu zvuku se napojí na stanici a vzájemně si toto spojení potvrdí zvukovým signálem. Právě ono „napípání“ kamery místo složitého párování je časově velmi efektivní, zabere maximálně 5 vteřin.

Eufy Security

Pak už eufyCam jen vhodně pojmenujete, zvolíte její umístění a režim, ve kterém má pracovat (Optimal Battery Life, Optimal Surveillance, Customize Recording). O podrobnějším nastavení si povíme více později. Aplikace vás následně upozorní, že kameru můžete dobíjet přímo skrze HomeBase 2, a to propojením USB-A konektoru HomeBase 2 a microUSB konektoru kamery. Z 0 na 100 % to zvládnete za 8 hodin, což je při kapacitě baterie 13 400 mAh standardní. Nabíjet ovšem můžete i skrze nabíječku třeba od telefonu.

V posledním kroku se spustí živý náhled a rovněž ikona Wi-Fi spojení, která se mění na základě vzdálenosti stanice od kamery. Pokud je signál mezi stanicí a eufyCam 2 dobrý, aplikace vás o tom informuje. Pokud se dostanete mimo dosah, což je v závislosti na podmínkách asi 20 až 30 metrů, aplikace vás požádá o přemístění kamery nebo stanice HomeBase 2. Doplníme, že k jedné HomeBase 2 lze připojit celkem až 16 dalších zařízení.

Instalace je velmi snadná

Jak už jsme uvedli, kamery můžete připevnit buď zadní stranou ke kovové podložce, nebo pomocí pár šroubů přímo na zeď. V interiéru stačí našroubovat jeden šroubek na speciální držák, do kterého nasadíte vydutý půlkruhový držák. Ten je magnetický, takže vlastně slouží jako kovová podložka. Výhodou je, že díky tvaru držáku a výřezu v kameře ji můžete směrovat dle libosti a magnety ji stále pevně drží v jakémkoli úhlu.

Instalace

Druhou možností je klasický držák s nastavitelnou hlavou, ten se hodí ven, například při montáži na dům či trám terasy. Zde už se nepoužívá síla magnetů, která by při nepříznivých venkovních podmínkách nemusela dostačovat, ale závit, do kterého se polohovatelný držák našroubuje a pevně ukotví.

Líbilo se nám
  • snadné párování
  • jednoduchá instalace skrze magnetický držák
  • HomeBase zvládne obsloužit až 16 kamer
Nelíbilo se nám
  • K instalaci HomeBase je nutný ethernet port

Aplikace: vyzraje na vše

Než se pustíme do aplikace jako takové, zaměříme se na spárování s chytrou domácností. EufyCam 2 totiž podporuje napojení do Google Asistenta, Amazon Alexy i služby Apple HomeKit. A právě nastavením Apple HomeKit vás provede HomeBase 2 automaticky.

Eufy eufyCam 2 Kit
Napojení na HomeKit funguje bezvadně

Ihned po prvotním nastavení obou kamer (nebo jen jedné, pokud druhou nepřidáte) máte možnost spojit HomeBase 2 s kamerami do chytré domácnosti Apple HomeKit. Není přitom nutné skenovat štítek na stanici, vše je hotové během pár minut díky spolupráci aplikace Eufy Security a Domácnost od Applu. Jakmile totiž přidáte most v podobě HomeBase 2, spárují se s HomeKitem automaticky i kamery.

Spolupráce s Apple HomeKit je příkladná.

Správu v aplikaci Domácnost si vysvětlovat nebudeme, je totiž stejná jako u jiného příslušenství, které Apple HomeKit podporuje. Zmíníme jen, že Eufy spolupracuje s Applem, umí tedy i HomeKit Secure Video, které šifruje video přímo v mostu, tedy například iPadu, který máte celou dobu v domácnosti. Díky tomu se vaše videa nikdy nenahrají na server, nemusíte se tak obávat zneužití vašich dat. Ani samotný Apple k nim totiž přístup nemá, uloženy jsou v zašifrované podobě. Už to, že Apple Eufy věří, je jasný znak toho, že o bezpečnost se v tomto případě opravdu obávat nemusíte. Podmínkou pro HomeKit Secure Video je však předplatné iCloud, minimálně 200 GB za 79 Kč pro jednu kameru, pro více (až 5) je zapotřebí tarif s 2 TB za 249 Kč měsíčně. Kamery samozřejmě fungují i zdarma, ovšem v případě HomeKitu jen v režimu streamování, kdy se nic do iCloudu neukládá (není třeba ale věšet hlavu, aplikace Eufy Security stále záznam ukládá, a to až do naplnění paměti).

Eufy eufyCam 2 Kit
Variabilita montáže je skvělá

Hned na úvod zmíníme, že aplikace Eufy Security je v angličtině, s minimem znalostí tedy musíte počítat. Úvodní obrazovka skýtá pohled na náhled kamer, ovšem ne živý, ale například poslední zaznamenaný pohyb či náhled (rozkliknutí). Přímo z úvodní obrazovky vidíte stav baterie, spojení skrze Wi-Fi, máte také možnost záznam „uspat“ (od 30 minut do 12 hodin), zobrazit zaznamenané události nebo se dostat do podrobného nastavení jednotlivé kamery.

V nastavění lze upravit téměř vše. Samozřejmostí je změna pojmenování, vypnutí/zapnutí, zablokovat můžete i svit LED světla, které upozorňuje na činnost. Rovněž lze upravit nastavení nočního vidění (zapnuto/vypnuto) nebo funkce Anti-Theft Detection, která umožní rozeznít až 100dB alarm, jenž upozorní na to, že se eufyCam 2 snaží někdo odcizit. Přímo v nastavení se dostaneme do záložky Power Manager, kde vidíme stav nabití kamery, informaci o nedávném nabití, počet zaznamenaných událostí a také režim, ve kterém funguje. Dostáváme se zpět k tomu, o čem jsme hovořili v rámci instalace, tedy k režimům Optimal Battery Life, Optimal Surveillance, Customize Recording.

Apple HomeKit

Pokud chcete, aby baterie vydržela co nejdéle, zvolíte režim Optimal Battery Life. Ten nahrává maximálně 20vteřinové záznamy bez ohledu na to, co se na místě děje. Kamera v tomto režimu zároveň filtruje více událostí ve stejný čas. Druhý režim nabídne záznam po dobu až 60 sekund, třetí režim lze upravit a získat až 2minutový záznam. Jak jistě chápete, čím delší záznam, tím rychleji kamera vybíjí baterii. O výdrži si však více povíme v samostatné části.

Důležitou částí je pak nastavení detekce pohybu. Nastavit můžete jak konkrétní prostor detekce, tak i citlivost a zda má kamera snímat pouze lidi, nebo i zvířata a další pohyb. Zde je nutné zvolit ideální kompromis, protože při maximální citlivosti může kamera detekovat i větší létající prachové částice, což by akorát zvýšilo počet notifikací a snížilo výdrž baterie.

Líbilo se nám
  • přehledná aplikace
  • snadná správa
  • inteligentní režimy automatizace
  • rychlé a bezproblémové notifikace
  • detekce obličeje ve videu
Nelíbilo se nám
  • aplikace není lokalizována
  • HomeKit Secure Video vyžaduje placený tarif na iCloudu

Funkce a výdrž: jde o správné nastavení

Nejdůležitější část (funkce) dnes výjimečně spojíme i s výdrží, protože je na sobě závislé. Baterie s kapacitou 13 400 mAh má dle výrobce vydržet až 1 rok na nabití, přičemž se počítá, že každý den zaznamená asi 10 událostí a nahraje celkem 10 minut videa (střední režim). Celý rok tedy nemusíte kamery dobíjet a přesto vás informují o všem, co se doma za vaší nepřítomnosti děje.

Eufy eufyCam 2 Kit
Kuk, kamera!

Má to však samozřejmě háček. Pokud kamera zachytí více událostí, případně budete častěji využívat on-line stream, výdrž se snižuje. Stejně tak se výdrž sníží v momentě, kdy nastavíte nejvíce vytěžující režim Customize Recording, který kameře dovolí nahrávat i 2minutové záběry. Právě díky tomu, že kamera nenahrává neustále, ale jen v momentě, kdy zachytí pohyb, může výrobce deklarovat výdrž až 1 rok, případně až těžko uvěřitelné 3 roky v pohotovosti (s minimem počtu záznamů). Svůj podíl na výdrži má i napojení do HomeKitu, pokud aktivujete ukládání záznamů do iCloudu. V takovém případě nahrává jak aplikace Domácnost, tak Eufy Security – výdrž se tedy opět snižuje.

Výdrž jeden rok je reálná.

My jsme kameru pochopitelně nešetřili a asi za 10 dní testování nasbírala přes 1 800 pohybů, přičemž asi 1 000 patřilo eufyCam v obývacím pokoji a 800 v kuchyni. Za tuto dobu klesla kapacita baterie z 93 % na 61 %, 1 000 záznamů tedy ubralo 32 % baterie. Celkem by tedy kamera mohla zvládnout cca 3 600 unikátních videí o délce 10 až 60 vteřin, v závislosti na délce pohybu. Z toho plyne, že výdrž 1 rok je reálná, zvláště, když vyřadíte souběžný záznam Eufy Security a Apple HomeKit.

Kamery ukládají záznam do stanice HomeBase 2, která má kapacitu 16 GB. Pokud tedy někdo ukradne vaši eufyCam 2, záznamy jsou stále v bezpečí, přímo u vás doma. Oněch 1 800 záznamů v různé délce (10 až 60 vteřin) zabralo v paměti něco okolo 3 GB dat. Anker uvádí, že kapacita by měla stačit na roční provoz (10× 30 sekund videa denně), ovšem záleží, jak dlouhá videa bude nahrávat. Veškeré záznamy se ukládají do speciální záložky Events přímo v aplikaci, odkud si můžete video přehrát, případně uložit/sdílet a vymazat.

Eufy má i vlastní předplatné, kdy záznamy ukládá do cloudu. Vzhledem k tomu, že k nabídce se dostanete většinou až po zaplnění paměti, nemuselo nás toto rozšíření trápit. Ovšem vyjde asi na 30 dolarů ročně, tedy cca 660 Kč.

Eufy Security

Pro koho tedy není řešení od Eufy vhodné? Pro všechny ty, kteří chtějí, aby kamera zaznamenávala neustále. EufyCam 2 zaznamenává pouze v momentě, kdy detekuje pohyb, jinak můžete využít streamingu, ale opět jen na požadavek, tedy když náhled kamery manuálně „rozkliknete“. Výdrž vás tolik trápit nemusí, pokud správně nastavíte aplikaci, reálně vydrží nejméně půl rok, ale spíše delší dobu.

O správné nastavení kamery se stará záložka Security, která umožní nastavit tzv. „Módy“. Pokud tedy jste doma, kamera může například jen posílat notifikace, ovšem nebude nahrávat. Jakmile odejdete, stačí zvolit konkrétní režim a kamera začne nahrávat i informovat. Hodí se také automatizace na základě polohy. Pokud Eufy Security přidělíte oprávnění, na základě polohy pozná, kdy jste doma a kdy ne – díky tomu může nastavit odesílání notifikací, případně nahrávání videa. Možností je spoustu, k ideálnímu nastavení dojdete dle konkrétních preferencí.

Dostáváme se k poslední důležité části – alarmu. eufyCam 2 i stanice HomeBase 2 mohou sloužit jako alarm. Například, když máte nastaveno, že jste pryč a následně k vám domů přijde nezvaná návštěva. Prostřednictvím režimů lze nastavit, že se spustí jak alarm přímo v kameře, tak ve stanici HomeBase 2. Zároveň vám dojde notifikace, přičemž alarm můžete zrušit pouze v aplikaci. Mírnou nevýhodou je, že utlumit alarm není tak obtížné, stačí ucpat průduch hlasitého reproduktoru. Ovšem než by útočník našel třeba stanici ukrytou v jiné místnosti, mohl by si svůj záměr rozmyslet.

eufyCam 2 umožňuje také oboustrannou komunikaci. Přímo skrze živý náhled lze spustit režim oboustranné komunikace, který zpřístupní mikrofon a reproduktor naopak umožní slyšet lidem v místnosti váš hlas, ať jste kdekoli. Díky mostu HomeBase 2 je samozřejmě možné sledovat on-line přenos kamer odkudkoli pomocí internetu, logicky nesmí ani HomeBase 2 ztratit připojení.

Líbilo se nám
  • skvělá výdrž
  • inteligentní režimy nahrávání
Nelíbilo se nám
  • HomeBase nemá slot pro paměťovou kartu

Zkušenosti: skvělé

Začneme rovnou kvalitou obousměrné komunikace. Díky citlivému mikrofonu a kvalitnímu reproduktoru je komunikace na velmi dobré úrovni a v závislosti na rychlosti připojení k internetu téměř bez zpoždění.

Eufy eufyCam 2 Kit
Tohle nás zkrátka baví

Co se týká kvality záznamu, je nutné si uvědomit, že eufyCam 2 podporuje Full HD rozlišení (snímač Sony IMX307). Kvalita je tedy velmi dobrá, ale na 2K video ztrácí. To pochopilo i Eufy, v zahraničí si tak můžete koupit identické kamery s přídomkem Pro, které jsou o 50 dolarů dražší a umožní nahrávat video právě ve 2K. I tak je ovšem záznam velice dobrý, v noci díky čtveřici IR diod slušný, ale samozřejmě s výraznější ztrátou detailů. Světelnost činí f/2.2.

Kvalita záznamu je velmi dobrá.

Zorný úhel 140 stupňů je dostatečný a pokud kameru umístíte do správné výšky (Eufy doporučuje rozmezí 2 až 3 metrů), má kamera dosah až 10 metrů, respektive do vzdálenosti 10 metrů je schopna zachytit pohyb skrze senzor PIR. Večer jde o cca 7,5 metrů, ovšem kvůli horším podmínkám je obličej osob detekovatelný spíše na 2 až 3 metry, dále určitě ne.

Eufy eufyCam 2 Kit

Velice se nám líbilo, že pokud kamera spustila nahrávání a následně záznam uložila do záložky Events, automaticky pod daným videem „vystřihne“ obličej osoby, která se ve videu nacházela. To díky AI, kdy se kamera dokáže soustředit primárně na obličej a pokud jej rozezná, automaticky udělá výřez pro snazší identifikaci. Ihned tak víte, zda je na záznamu někdo blízký, uklízečka, případně někdo zcela jiný.

Zastavíme se ještě u jedné funkce, kterou řešení od Eufy nabízí a na kterou neupozorňuje ani dokumentace. Představte si situaci, že vypadne internet a HomeBase 2 se ocitne bez připojení. V ten moment pochopitelně neobdržíte oznámení, pokud by se po vašem obydlí kdokoli procházel, protože HomeBase nekomunikuje s cloudem. To však neznamená, že by v tu chvíli byla kamera zbytečná. Dále nahrává, pokud zaznamená pohyb, stejně tak automaticky přepíná mezi nočním a denním režimem. eufyCam 2 se stanicí i nadále komunikuje skrze nízkofrekvenční bezdrátový protokol a v momentě, kdy se HomeBase 2 opětovně připojí k internetu, veškeré záznamy se automaticky synchronizují. Díky tomu navíc šetří i energii, spojení skrze Wi-Fi využije až v momentě on-line stramu.

Líbilo se nám
  • široký úhel záběru
  • citlivý PIR senzor pohybu
  • slušná viditelnost ve tmě
Nelíbilo se nám
  • varianta Pro za příplatek (2K video)

Bonus: Eufy Entry Sensor

Na testování jsme dostali i jeden bonus – Eufy Entry Sensor, tedy dveřní senzor, který je plně kompatibilní s HomeBase 2. Skládá ze dvou částí (senzor na dveře a zárubně dveří) a vyjde asi na 800 Kč. Snadno vás pak informuje o tom, zda máte dveře (hlavní, dveře na terasu, okno) zavřené/otevřené. Párování je opět velmi snadné, stačí stisknout tlačítko a HomeBase 2 se senzorem během pár vteřin spojí. Poté stačí jej nainstalovat na dveře a okno a v momentě, kdy se dveře/okno otevře, můžete dostat notifikaci, případně lze zvukovým signálem (nebo sirénou) rozeznít HomeBase 2, a to opět hlasitostí až 100 dB. Takto jste ihned informování o tom, zda někdo vešel, případně sirénou můžete vyplašit nezvané hosty.

Eufy Entry Sensor

Senzor lze napojit na automatizace, takže, pokud zaznamená pohyb, může spustit nahrávání vybrané kamery, případně zaslat notifikaci.

Vzhledem k ceně senzoru je jeho pořízení prakticky nezbytné. Nevýhodou je méně standardní baterie IMR 18350 (naštěstí se jedna nachází v základním balení). Výhodou je, že taková baterie udrží senzor v provozu až 2 roky. Dalším mínusem může být, že Apple HomeKit se senzorem nespolupracuje, lze jej však kontrolovat skrze Eufy Security.

Líbilo se nám
  • rychlé notifikace
  • elegantní design a kvalitní provedení
Nelíbilo se nám
  • nespolupracuje s Apple HomeKit

Zhodnocení: zkrátka paráda

Musíme uznat, že nás testování kamer eufyCam 2 bavilo. Celé řešení je až neuvěřitelně uživatelsky přívětivé a pokud opomeneme prvotní nastavení automatizací, které nějaký ten čas zabere, je používání opravdu intuitivní. Oceňujeme kvalitu záznamu, výdrž, a tím pádem i variabilitu umístění, spolupráci s Apple HomeKit, samozřejmě i samotné notifikace a automatizace, kterých lze vytvořit nespočet pro vaše konkrétní potřeby.

Eufy eufyCam 2 Kit

A cena? Po nedávné slevě lze pořídit celé řešení, tedy 2 kamery + HomeBase 2 za 10 tisíc korun. Málo to sice není, když ovšem najdete využití, je takové řešení téměř k nezaplacení. Do budoucna se k nám může dostat varianta se záznamem 2K (eufyCam 2 Pro), která navíc není o mnoho dražší. Pokud se budeme bavit o ceně jednotlivých kamer (4 490 Kč), je situace trochu horší, vyplatí se sledovat různé akce, kdy jsou doplňkové kamery levnější.

Nákup eufyCam 2 však můžeme jednoznačně doporučit. Za rozumnou cenu se vám otevřou zcela nové možnosti dozoru nad vaším obydlím a pro koho je soukromí a pocit bezpečí prioritou, jistě si přijde na své.

Klady
  • na jedno nabití až roční výdrž
  • vysoká kvalita záznamu
  • oboustranná komunikace
  • napojení na domácí asistenty včetně Siri
  • magnety pro snadnější instalaci
  • povedený design a kvalita zpracování
  • dobrý poměr cena/výkon
  • povedená aplikace Eufy Security
  • bohatý obsah základního balení
  • funkce zabránění zcizení
Zápory
  • aplikace není lokalizována
Diskuze ke článku
Filip Kohout
Filip Kohout
Chybí tu informace, že ke kameře není extender signálu.
Karol Benko
Karol Benko
Čítal som vaše recenzie. Chcel by som sa spýtať aké wifi kamery, najlepšie s batériou, ktorá by sa dala poprípade neustále dobíjať zo siete(nie je to však podmienkou) by ste mi odporučili. Resp. aký kamerový systém. Ide mi o to aby som mal deti pod kontrolou keď som preč. Ideálne aby vedeli robiť nepretržitý záznam. Resp. sa chcem spýtať, keď sa pri tých kamerách zdetekuje pohyb (človek vojde do obývačky) a urobí sa napr. 2 minutové video a po tých dvoch minutách je stále ten istý človek v miestnosti (napr. sedí na pohovke) znovu sa zdetekuje pohyb a urobí sa ďalšie video a takto dookola? Alebo až keď opustí miestnosť a vráti sa tak až potom sa znovu spustí videozáznam? Veľká vďaka za odpoveď.
Karol Benko
Karol Benko
Ide súčasne nabíjať aj používať?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze