Řetězec kin Cinemaworld vyhlásí bankrot. V Česku provozuje síť kin Cinema City

Řetězec kin Cinemaworld vyhlásí bankrot. V Česku provozuje síť kin Cinema City
Fotografie: unsplash.com
  • Během pandemie koronaviru řetězec kin nashromáždil dluh ve výši 4 miliard liber
  • Provoz Cinema City bude v Česku pokračovat stejně jako doposud

Druhý největší řetězec kin na světě, Cinemaworld, zvažuje vyhlášení bankrotu v Americe. Během pandemie koronaviru nashromáždil dluh ve výši 4 miliard liber (116,4 miliardy korun). V České republice Cinemaworld působí prostřednictvím divize Cinema City. Marketingová manažerka Lenka Tichá uvedla pro ČTK, že Cinema City bude v Česku ve svém provozu pokračovat stejně jako doposud.


„Veškeré záležitosti vztahující se k oznámení, které se nedávno objevilo v médiích, se týkají pouze interních finančních záležitostí společnosti Cineworld Group a nebudou mít na provoz našich multiplexů či návštěvu našich zákazníků žádný vliv,“ uvedla Lenka Tichá.

I přes postupný růst poptávky po pandemii koronaviru, návštěvnost kin je menší než řetězec kin Cinemaworld očekával. To je způsobeno omezenou nabídkou filmů. Cinema City provozuje více než 750 multiplexů v Evropě a Americe. V České republice je 12 multiplexů a jeden megaplex v sedmi městech, a to v Praze, Brně, Liberci, Pardubicích, Plzní, Ústí nad Labem a v Ostravě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze