Revolut se v Česku mění na banku. Co to znamená pro klienty?

Revolut se v Česku mění na banku. Co to znamená pro klienty?
Fotografie: Revolut
  • Změna je bezplatná
  • Lze ji provést z aplikace
  • Vklady budou nově pojištěny
  • Další služby se nejspíše chystají

Fintechový startup Revolut získal sympatie zhruba 300 tisíc Čechů. V podstatě se jedná o předplacenou platební kartu, jejíž hlavní výhodou jsou výhodné kurzy při placení v cizích měnách. Dále je to snadné ovládání účtu přes aplikaci, kde najdete i některé zajímavé funkce, jako jsou například jednorázové platební karty. Spoustu z těchto výhod se postupem času naučily i klasické bankovní domy, Revolut jde opačným směrem. Česká republika je teprve čtvrtou zemí, kde získal plnohodnotnou bankovní licenci.

Co to znamená pro jeho uživatele? Prozatím jedinou, avšak velice podstatnou výhodou, je pojištění vkladů až do výše 100 000 €, tedy asi dva a půl milionu korun. Bankovní licence dále umožní nabídnout další obvyklé produkty, jako je například vlastní číslo účtu nebo půjčky. Nic takového ale Revolut prozatím oficiálně neplánuje.

Změna z Revolutu na Revolut Bank je snadná a nic nestojí. Po přihlášení do aplikace stačí tuto změnu potvrdit, seznámit se s příslušnými dokumenty a případně doplnit požadované údaje. Stále však platí, že tato služba je spíše doplněk ke standardnímu účtu. A to nejenom kvůli šíři služeb, ale také kvůli paranoidnímu nastavení ochrany proti praní špinavých peněz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze