Sitcom se Zelenským se vrátí na Netflix

Sitcom se Zelenským se vrátí na Netflix
Fotografie: Netflix
  • Před svou politickou kariérou byl Volodymyr Zelenský herec
  • Proslavil se seriálem, v němž hraje ukrajinského prezidenta
  • Divácký úspěch se mu nakonec podařilo přetavit v ten politický

Jedním z nejvýraznějších hrdinů války na Ukrajině je její prezident Volodymyr Zelenský. I když je jedním z cílů agresorů jeho odstranění, zůstává v obleženém hlavním městě a každým dnem svými projevy burcuje vlastní obyvatele stejně jako mezinárodní politickou scénu. Na kamery je totiž zvyklý, původní profesí je herec. A jeho kariéra je nezvyklým způsobem propojena se seriálem, ve kterém hrál hlavní roli.


Jmenuje se Sluha národa a na Ukrajině se vysílal mezi roky 2015 a 2019. Popisuje příběh učitele, který natočí působivé video o situaci na Ukrajině, zejména o všudypřítomné korupci. Video se stane virální a následující okolnosti přivedou mladého učitele až do prezidentského paláce.

Úspěchu seriálu se pokusil Zelenský využít i ve skutečné politice. V roce 2019 se seriálem skončil a založil stejnojmennou stranu Sluha národa, se kterou vyhrál volby. Takové pozoruhodné propojení reality a fikce pak zaujalo i zahraniční diváky a seriál nějakou dobu nabízel i Netflix. Ten nyní svou nabídku obnovuje, bohužel prozatím pouze pro USA.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze