Sony ukázalo, co vše bude umět PlayStation VR2 headset

Sony ukázalo, co vše bude umět PlayStation VR2 headset
Fotografie: Sony
  • VR obsah bude možné renderovat v rozlišení 2 000 × 2 040 pixelů na oko
  • Funkce See-Through View umožní si prohlédnout okolí i s nasazeným headsetem

Druhá generace headsetu PlayStation pro virtuální realitu se nezadržitelně blíží, ačkoliv konkrétní datum, kdy se dostane na trh, prozatím neznáme. Výrobce však pomalu vypouští nové informace, přičemž ty poslední zveřejněné na oficiálním PlayStation blogu jsou zaměřeny na praktické funkce, které PlayStation VR2 bude podporovat.

Konec hledání ovladače

Jako jedna z nejvíc praktických věcí se jeví tzv. See-Through View, díky němuž je možné si prohlédnout vaše (reálné) okolí, aniž byste si headset museli sundávat. Ke spuštění této funkce poslouží dedikované tlačítko přímo na headsetu, případně ji bude možné spustit ve virtuálním menu. Nemělo by se tak stát, že zakopnete o kabel ve vaší blízkosti, případně nebudete moci nahmatat ovladač apod. See-Through View bude navíc využíváno i během procesu nastavení herní zóny. Pomocí ovladače si budou moci hráči vyznačit plochu, kde se mohou bezpečně pohybovat, a pokud se přiblíží k její hranici, budou varování.

Streamování sama sebe

Další funkce zaujme především ty, kteří chtějí své herní zážitky sdílet s ostatními. K tomu bude potřeba PS5 HD Camera, která bude vše zaznamenávat. Následně se pohyby hráče s headsetem promítnou přímo do streamu hry.

Sony PlayStation VR2
Ukázka streamovaného obsahu se záznamem hráče vyžaduje příslušenství PlayStation PS5 HD Camera

Vysoké rozlišení v HDR a 120 Hz

Mezi novými informacemi se objevily také některé hardwarové specifikace. Mezi nimi najdeme například informaci, že ve VR režimu bude obsah renderován v rozlišení 4 000 × 2 040 pixelů (2 000 × 2 040 pixelů na oko) s podporou HDR a 90 nebo 120 Hz. Originální PSVR nabídl 960 × 1 080 pixelů na oko, došlo tedy k opravdu výraznému posunu.

Při sledování obyčejného obsahu (nikoli virtuální reality), ať už se bude jednat o klasické hry či třeba filmy (tzv. Cinematic Mode), bude obsah promítán na velkou imaginární obrazovku v rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů ve 24, 60 nebo 120 Hz.

Mezi první hry, které bude PlayStation VR2 podporovat, se zařadí Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, No Man's Sky, The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution nebo Horizon Call of the Mountain.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze