Saudská Arábie investuje miliardu dolarů do Virgin Galactic

1
Saudská Arábie investuje miliardu dolarů do Virgin Galactic
  • Společnost Virgin Galactic obdržela od Saudské Arábie štědrou investici v hodnotě 480 miliard dolarů
  • Peníze umožní Virginu vyvinout novou generaci vesmírných plavidel, ekonomičtější starty satelitů a urychlí vývoj mezikontinentální vesmírné dopravy
  • V rámci nového partnerství má v Saudské Arábii vyrůst rovněž nové zábavní centrum věnované vesmíru

Nedávno jsme vám přinesli zprávy o společnosti Virgin Galactic, která se chystá už letos vypustit do vesmíru svou vesmírnou loď. Nyní o sobě dává opět vědět. Její zakladatel, multimilionář Richard Branson, totiž získal velmi mocného a především bohatého partnera – Saudskou Arábii. Ta investuje do Virginu miliardu dolarů a později možná přidá i dalších 480 milionů dolarů. Investice však nepůjdou jen do Virgin Galactic, jež stojí za lodí VSS Unity. Peníze se rozdělí do celé skupiny Virgin, ať už jde o výrobní linky The Spaceship Company, nebo poskytovatele vzletů menších satelitů Virgin Orbit.

Ve zveřejněném dopise týkajícím se investice se Branson zmiňuje, že tento příspěvek umožní Virginu vyvinout novou generaci vesmírných plavidel, ekonomičtější starty satelitů a urychlí vývoj mezikontinentální vesmírné dopravy, přičemž Virgin Galactic je prý už jen pár měsíců od vyslání prvních lidí do vesmíru.

Virgin Galactic zábavní centrum v Saudské Arábii

I když pochází příspěvek od saudského veřejného investičního fondu, zůstane Virgin i nadále společností sídlící v USA. Nové partnerství by mohlo vést i k výstavbě speciálního zábavního centra s nepřekvapivým zaměřením na vesmír. Virgin dokonce už připravil první umělecké zpracování tohoto futuristického centra, které by mělo vyrůst uprostřed pouště, ostatně pohleďte na obrázek výše.

Zdroje: virgin.com, virgingalactic.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Alien5
Tak v clanku litaji 3 castky nadpis 480 miliard ve ve clanku 1 miliarda a dalsich 480 milionu tak co je spatne a co dobre? Na twiteru pise 1 miliardu..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze