Steam pracuje na vlastní službě pro streamování her

1
Steam pracuje na vlastní službě pro streamování her
  • Bude se jmenovat Steam Cloud Gaming
  • Chce tak konkurovat Stadii a podobným službám

Po dlouhou dobu byl Steam synonymem pro digitální distribuci her a byla to především jeho zásluha, že vyšlapal cestičku od prodeje fyzických nosičů k přidávání elektronických licencí do virtuální knihovničky s hrami a softwarem.

V poslední době je jeho výsadní pozice coby digitálního obchodu narušena agresivní politikou jeho konkurentů, a tak není divu, že se snaží objevit nové obchodní modely. Jedním z možných vývojů do budoucna bude tzv. streamování her, kdy vám bude stačit pouze zařízení s displejem a rychlým připojením k internetu. Nemusíte se tak starat o hardware a jeho konfiguraci, stačí se jen připojit a hrát – ať už za předplatné nebo za cenu konkrétní hry.


Takový přístup razí Stadia od Googlu, které se proto také někdy přezdívá „Netflix na hry“. Steam podle informací nalezených v jeho zdrojových kódech pracuje na řešení nazvaném Steam Cloud Gaming, které by mohlo fungovat totožným nebo velice podobným způsobem. Na technologickém řešení ostatně Steam už pracuje delší dobu, akorát s tím rozdílem, že hry můžete streamovat ze svého PC a ne z cloudu. Pokud se tedy rozhodne podobnou službu spustit, nemuseli bychom na ni čekat příliš dlouho.